Timo Bult Timo Bult
22/02/2022 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 18:20

Bitcoin koers steeg vandaag 5,5%, maar Poetin heeft vinger aan de trekker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt dieper weg, angst blijft toenemen

Foto: Bershadsky Yuri/Shutterstock

Alhoewel de bitcoin (BTC) koers een kleine stuiter wist te maken vandaag, blijft de onzekerheid door de Russische invasie van Oekraïne nog altijd voelbaar. Hoe staat bitcoin er nu voor? Je leest het in deze bitcoin prijsupdate.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stuitert naar weerstand

Ongeveer een week geleden zette de bitcoin koers een nieuwe daling in waarmee het weer onder de $40.000 terechtkwam. Gisteravond, tijdens de toespraak van de Russische president Vladimir Poetin, was vervolgens flink wat volatiliteit te zien.

De wilde prijsschommelingen vloeien voort uit het feit dat de situatie nu zo onzeker is, dat veel investeerders liever aan de zijlijn afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Vanochtend vroeg kwam BTC aan bij $36.500 waar steun werd gevonden. Een stuiter van 5,5% volgde gedurende de middag.

Maar bij $38.000 blijkt de weerstand voor nu te groot te zijn. Bitcoin kon hier namelijk niet doorheen breken en daalde weer licht. Dit kan uiteraard de komende uren veranderen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $37.700. De Bitvavo bitcoin prijs bedraagt €33.263.

Advertentie

Bitcoin analist houdt rekening met 3 scenario’s

Al met al blijft de situatie hoogst onzeker en handelen in dit soort omstandigheden is vaak zeer risicovol. De analist Nebraskangooner laat op Twitter weten drie mogelijke situaties:

“Laten we aannemen dat BTC zich op dit moment in een krappe range bevindt. Prijsactie is schokkerig op de lage tijdframes, waardoor het moeilijk te lezen is. Hier worden belangrijke lokale steun- en weerstandsniveaus in kaart gebracht.”

Diezelfde analist viel daarnaast op wat de huidige situatie met bepaalde activa doet. Goud is al eeuwen lang een veilige haven voor investeerders in onzekere tijden als nu. Het is dan ook niet gek dat we de goudprijs op hoog volume uit zien breken! Vooralsnog lijkt bitcoin dus helaas nog niet aan te kunnen haken als de veilige haven van de volgende generatie.

Bitvavo telt af: Gratis crypto voor alle Nederlanders voor bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC stortingen exchanges naar historisch dieptepunt

Dan nog een positief signaal afkomstig van de blockchain. We zien namelijk het aantal BTC dat naar exchanges wordt gestuurd steeds verder afnemen. De indicator zakt zelfs naar een niveau dat twee jaar geleden voor het laatst is aangetikt. Dit laat over het algemeen zien dat investeerders liever vasthouden aan hun bitcoins.

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1496139954224783366

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie