Timo Bult Timo Bult
23/12/2021 19:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 19:42

Bitcoin koers stijgt en herovert $50k, cardano aan kop

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt en herovert $50k, cardano aan kop

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is vanmiddag begonnen aan een flinke stijging! De koers handelt op het moment van schrijven zelfs boven de $50.000 en de hoop op een verder herstel is hiermee nog altijd springlevend. In dit artikel lees je een marktupdate over de laatste stand van zaken in cryptoland.

Crypto Rewind: grote Ripple aankondiging, mega bitcoin-aankopen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) springt weg

De bitcoin prijs begon rond 16:00 op aardig volume te stijgen. De beweging komt na een lange periode van consolidatie met weinig volatiliteit. Bitcoin nadert hiermee nu de bovenste zone van de prijsrange waar het sinds begin december binnen handelt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $50.994 op crypto exchange Coinbase.

Voorafgaand aan de beweging zagen we BTC een zogenoemde double bottom vormen. Dit is een formatie die herkend kan worden aan een dubbele bodem waarbij de afstand tussen de swing low en de swing high de prijstarget vormt. En dat target is nu bijna bereikt:

Volgens on-chain analist Will Clemente zou deze beweging zomaar eens het begin kunnen zijn van een short squeeze. Doordat veel handelaren BTC shorten, en dus verwachten dat de prijs gaat dalen, en de prijs nu stijgt, kan het sluiten van deze shorts een verdere stijging forceren. Die short squeeze gebeurt nu “sneller dan verwacht,” aldus Clemente.

Ten slotte lijkt bitcoin met deze beweging uit een falling wedge te breken. Zo laat The Crypto Dog op Twitter zien op de dagelijkse grafiek:

Advertentie

Altcoins stijgen mee met cardano aan kop

En niet geheel onverwacht stijgen de altcoins met bitcoin mee. Ethereum (ETH) stijgt 3,7% in waarde en verstevigt hiermee zijn positie boven de $4.000. Binance coin (BNB) stijgt 2% en is $550 waard.

De grootste stijger van de top 10 is cardano (ADA) dat eindelijk weer eens wat moois laat zien. De altcoin staat 8,4% in de plus en over de afgelopen 7 dagen zelfs 14,7%. ADA is nu $1,45 waard.

De totale marktkapitalisatie komt nu op $2,38 biljoen uit, een toename van 4,3% in het afgelopen etmaal. De afgelopen drie dagen kwam er bijna $200 miljard aan waarde bij. Is dit het begin van een eindejaars sprint? Het zou een mooi einde van 2021 zijn!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie