Bitcoin koers stijgt en prijs weer boven 20.000 euro

De bitcoin koers is met 2% gestegen waardoor de waarde weer boven de 20.000 euro uitkomt. Het weekend was een drama voor de koers, dus een groene opsteker komt als geroepen. In deze analyse houden we het simpel, want op dit moment staat er één obstakel in de weg voor een verdere stijging.

Bitcoin koers dicht bij 100MA

Op Binance wordt bitcoin nu verhandeld voor 20.200 euro. Dat is (uiteraard) minder dan 20.370 euro, maar dit bedrag is belangrijk omdat het gemiddelde van de afgelopen 100 uur hier op uitkomt. In de technische analyse wordt dit de 100MA hourly genoemd.

Wil bitcoin de weg naar boven vinden, dan moet er afgerekend worden met de 100MA. Dit is echter een bewogen gemiddelde, dus bij het sluiten van elke candle verandert de waarde van de 100MA een beetje.

In de grafiek hieronder staat elke candle voor 1 uur.

Vrijdag om 12:00 uur had de koers te maken met een flinke daling. Op dat moment sprak Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank over de rente en inflatie. Gisteren vond bitcoin op 19.700 euro een bodem en de weg omhoog lijkt mondjesmaat gevonden te zijn.

Oplopende driehoek op bitcoin koers

Op dezelfde grafiek begint zich ook een ascending triangle te vormen, in het Nederlands een oplopende driehoek.

Dit type driehoek wordt gecreëerd door prijsbewegingen die het mogelijk maken om een horizontale lijn langs de highs te trekken en een stijgende trendlijn langs de lows. De twee lijnen vormen een driehoek.

Als deze formatie zich goed uitspeelt dan kan de koers de onderkant nog een keer testen voordat bitcoin aan de bovenkant van de driehoek uitbreekt. Een ascending triangle is een bullish signaal, maar de formatie hierboven is niet 100% volgens het boekje. Dat betekent dat het resultaat ook niet 100% uit het boekje gekopieerd kan worden.

Volgens datzelfde boekje heeft een ascending triangle 2 lows en 2 highs nodig, daar voldoet deze driehoek wel aan. De horizontale lijn is eerder begonnen om aan te geven dat dit niveau afgelopen weekend ook belangrijk was.

Daarnaast lijkt het gemiddelde van de afgelopen 100 uur (de golflijn) zich richting de driehoek te bewegen. Als iemand met zijn dikke vinger per ongeluk op kopen drukt in plaats van verkopen, kan bitcoin vandaag zowel uit de driehoek breken, als afstand nemen van de 100MA.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie