Bitcoin koers zakt 6% en FED waarschuwt voor meer pijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blootgelegd: Inflatie VS op 9,1% wat is de impact hiervan?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 6% gezakt. Bitcoin staat hier niet alleen, de rest van de cryptomarkt en de aandelenmarkten noteren ook dieprode cijfers. Gistermiddag zei Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, dat de markten op korte termijn meer pijn kunnen verwachten.

Bitcoin koers zakt door support

In de bitcoin koersanalyse van gisteren lieten we onderstaande grafiek al zien. Bitcoin begaf zich op dat moment nog in het oranje kanaal omhoog, maar de kans was heel groot dat dit kanaal gebroken zou worden.

Op het moment van schrijven is bitcoin 20.190 dollar waard bij cryptobeurs Binance. Door deze daling heeft de koers niet alleen het oranje kanaal verlaten, maar is het ook door de eerste support op 20.850 dollar gezakt.

Bron: Tradingview

De rode lijn markeert 20.100 dollar, hier lijkt de daling vooralsnog gestopt te zijn. Wellicht omdat dit wel heel dichtbij de psychologische grens van 20.000 dollar komt, dit was tot eind 2021 de hoogste waarde ooit.

Woorden Jerome Powell slecht voor bitcoin

Jerome Powell gaf gisteren een korte maar grimmige verklaring waar de markten kennelijk van schrokken.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Fed in Jackson Hole, Wyoming, zei de voorzitter dat ‘de overkoepelende focus van het Federal Open Market Committee op dit moment is om de inflatie terug te brengen tot ons doel van 2%.’

De inflatie van juli op jaarbasis is 8,5%, dus om tot die 2% te komen kan Powell eigenlijk alleen de rente verhogen. Hij zinspeelt dan ook op agressieve renteverhogingen in de komende maanden:

‘Het herstellen van prijsstabiliteit zal enige tijd vergen en vereist een krachtig gebruik van onze instrumenten om vraag en aanbod beter in evenwicht te brengen’, zei hij. ‘Om de inflatie te verminderen, is waarschijnlijk een aanhoudende periode van groei onder de trend nodig.’

Vooral het laatste deel ‘aanhoudende periode van groei onder de trend’ heeft voor angst op de markten gezorgd Sinds de opmerkingen van Powell gisteren daalde de Nasdaq met 4%, of 497 punten, en de Dow Jones Industrial Average daalde met 1.008 punten, een daling van 3%.

De volledige cryptomarkt zag 6,2% verdampen en komt weer dichtbij die gevaarlijke grens van 1 biljoen dollar.

 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie