Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers lijkt een saaie 24 uur achter de boeg te hebben. Bitcoin wordt op dit moment op Binance verhandeld voor 21.600 dollar. Overigens kan daar snel verandering in komen, aangezien vandaag 1 miljard dollar aan opties verlopen en Jerome Powell vanmiddag spreekt.

Bitcoin koers breekt uit kanaal

Als we logica even uitzetten en de echte wereld vergeten (Fed-meeting en 1 miljard dollar aan opties) en puur kijken naar de technische analyse, dan zien we dat bitcoin uit een kanaal is gebroken. In de grafiek hieronder staat elke candle voor 4 uur en wordt de bitcoin koers weergegeven in dollars.

Dit kanaal wist bijna de hele maand augustus stand te houden. De bovenkant van het kanaal bood mooie kansen om te verkopen, terwijl de onderkant juist koopkansen bood.

Maar een trend is een trend totdat het geen trend meer is. Had je aan de onderkant van het kanaal op 20 augustus bitcoin gekocht dan sta je nu met lege handen (niet helemaal, je hebt nog steeds de beste asset die de wereld ooit heeft voortgebracht).

Bitcoin koers krijgt support

Afgaande op bovenstaande grafiek verschijnen er ook een support en resitance-niveau’s waar de bitcoin koers zich aan kan optrekken.

De daling van 21 augustus werd gestuit door een support lijn rond de 20.850 dollar. Deze heeft in het kanaal zelf als support en resistance gediend, maar ook voor augustus was dit een belangrijk niveau.

Daarnaast lijkt de eerste grote resistance geplaatst te zijn op 22.500 dollar. Dat is een kanaal waarbinnen bitcoin dus met 1700 dollar kan groeien.

Bron: Tradingview

Omhoog met die bitcoin koers

Als we nog verder inzoomen dan zien we een opwaarts kanaal, een mini-versie van wat zich in de maand augustus afspeelde.

De bitcoin koers beweegt zich in het oranje, opwaartse kanaal richting de resistance van 22.500 dollar. Als we de logica volgen van de technische analyse, dan zou bitcoin daar voor het einde van augustus moeten komen.

Maar als we weer terugkomen in de echte wereld, waar het leven niet gedicteerd wordt door lijntjes op een grafiek, is de kans groter dat de markt vandaag zijwaarts beweegt. Althans, totdat de Jerome Powell vanmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd namens zijn Amerikaanse centrale bank spreekt.

Er worden geen nieuwe, spannende meldingen verwacht, maar eerder een hardere versie van de belofte van de centrale bank om de inflatie te vertragen door de rente te verhogen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie