Kevin Schijven Kevin Schijven
29/11/2021 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2021 09:50

Bitcoin koers stijgt, maar is het gevaar geweken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt, maar is het gevaar geweken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) begon gisterenavond plotseling flink te stijgen en de cryptocurrency markt lijkt aardig te herstellen van de dip van vrijdag. De totale marktkapitalisatie stijgt van $2,55 biljoen naar $2,7 biljoen en het marktsentiment begint volgens de fear & greed index ook weer iets toe te nemen:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stijgende bitcoin koers

De bitcoin koers daalde vrijdag met maar liefst 8,5% vanaf $59.000 en kwam toen onder $54.000 uit. De uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus, “Omicron,” zorgde voor veel paniek op alle financiële markten en ook crypto werd mee omlaag getrokken. Toch was het eigenlijk een van de minst hevige correcties van dit jaar, meldt analysebedrijf Glassnode:

Bitcoin hield vervolgens gedurende het weekend stand rond deze $54.000, waar de 100-dagen simple moving average (SMA) lag. Gisterenavond zakte bitcoin in eerste instantie nogmaals naar het dieptepunt van ongeveer $53.700, maar maakte vervolgens daar een flinke bounce naar $55.000.

Bitcoin bleef daarna alsmaar stijgen en tikte rond 2 uur vannacht alweer $58.100 aan. Vervolgens corrigeerde bitcoin weer iets omlaag, maar de koers lijkt vooralsnog goed stand te houden tussen $57.300 en $57.700. Bitcoin staat maar liefst 5,7% in de plus vandaag.

Deze stijging komt als een verassing voor veel investeerders. Volgens gegevens van Coinglass werden in de afgelopen 24 uur maar liefst $300 miljoen aan posities geliquideerd.

Advertentie

Bitcoin nog niet uit het vuur?

Er was veel vrees in de markt dat bitcoin wellicht vanochtend weer een klap zou vangen. De beurzen sloten namelijk in het weekend terwijl ondertussen de nieuwe virusvariant overal ter wereld opduikt. Steeds meer landen voeren weer strengere lockdown maatregelen in en de kans leek groot dat we wellicht een tweede klap zouden zien op de financiële markten. Vooralsnog lijkt dat in elk geval zeer mee te vallen, we zien bijvoorbeeld de AEX ook groen kleuren vanochtend.

Toch lijkt er nog veel spanning te zijn in de markt omtrent de gevolgen van de uitbraak en we zijn dan wellicht ook nog niet uit de gevarenzone. Mocht bitcoin snel verder stijgen, dan ligt wellicht veel weerstand vlak boven $58.000 rond de 50-dagen exponential moving average (EMA) en vervolgens natuurlijk de $60.000. Mocht bitcoin toch weer zakken, dan ligt nu de 100-dagen SMA rond $54.200 en vervolgens vinden we rond de 200-dagen EMA rond $50.000 veel support:

Voor nu lijkt de kans groot te zijn dat bitcoin in dit bereik nog even vastzit. Desondanks zien de on-chain gegevens er nog steeds zeer bullish uit en lijkt een uitbraak omhoog om de hoek te staan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie