Rico Engelbarts
09/02/2019 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2019 10:48

Bitcoin-koers stijgt met ruim 8% tijdens plotselinge bull rally

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_naar_$200.000_Je_kunt_er_nu_op_wedden_via_Deribit_na_enorme_prijsstijging

Foto: Shutterstock/ oatawa

De Bitcoin-koers maakte gisteravond samen met andere crypto-koersen plotseling een enorme groei door. BTC is op moment van schrijven $3.671 waard waarmee het de afgelopen 24 uur met ruim 7% gestegen is. De hele top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie ziet groen, en er is plotseling weer hoop dat de crypto winter ten einde komt.
Veel analisten verwachtten al sinds enige tijd een sterke beweging op de korte termijn, aangezien de koers steeds kleinere schommelingen begon te maken. Dit is in veel gevallen een teken dat de koers uiteindelijk naar boven of beneden uitbreekt. De afgelopen maanden zijn er ongeveer zeven van dit soort momenten geweest, en de koers brak in de meeste gevallen naar beneden uit.
De koers is inderdaad zoals verwacht uitgebroken, al is het enigszins verrassend dat het een uitbraak naar boven toe is vanwege de aanhoudende crypto winter en de voorgaande uitbraken naar beneden. Waarom de plotselinge stijging plaatsvond is onduidelijk. Wel is duidelijk dat het geld niet uit andere crypto-markten (andere altcoins) komt, en dat het hier gaat om nieuw geld.
Niet alleen Bitcoin zag een grote stijging, Litecoin (LTC) is de afgelopen 24 uur met maar liefst 24% gestegen. Het is hiermee de grootste stijger van alle crypto’s. Litecoin maakte onlangs nog bekend dat het een nieuw privacy-protocol gaat integreren waardoor, naar eigen zeggen, volledig vertrouwde transacties gedaan kunnen worden. Dit nieuws werd zeer positief ontvangen en veroorzaakte al een aanzienlijke groei voor Litecoin voordat de rest van de markt een grote stijging doormaakte.
In de gehele top 100 van cryptocurrencies zijn groene cijfers te zien. Ethereum (ETH) steeg met ruim 11%, wat helaas niet voldoende is om de tweede plek weer over te nemen van Ripple (XRP), dat met 5,7% steeg in de afgelopen 24 uur.
Of dit een signaal is dat de bulls eindelijk weer de overhand krijgen weet niemand. Wel kunnen dergelijke sterke bewegingen een voorbode zijn van nog meer sterke bewegingen, zowel naar onder als naar boven. Het is dus opletten geblazen voor alle crypto-beleggers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie