Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2022 08:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2022 08:50

Bitcoin koers stijgt na Fed speech, maar handelaren gaan alweer short

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt na Fed speech, maar handelaren gaan alweer short

Foto: FOTOGRIN/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam gisterenochtend al even boven $17.000 uit en vond toen support rond $16.900. Gisterenavond, na de speech van de Federal Reserve voorzitter en kort voor de maandsluiting, maakte de BTC koers nog een flinke sprong.

Bitcoin piekte afgelopen nacht rond $17.250, maar zakt vanochtend richting $17.000. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $17.100 op Binance en €16.400 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,2% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $328 miljard en de dominantie op 38,3%.

Desondanks sluit bitcoin de maand in het rood en staat de koers 17% in de min ten opzichte van 1 november. De Fear & Greed Index komt uit op 27 (Fear).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Fed speech zorgt voor koersstijgingen

De stijging van gisterenavond volgde na de speech van Fed voorzitter Jerome Powell. Alhoewel hij niet veel duidelijkheid verschafte en niet bepaald dovish klonk, was hij wellicht minder hawkish dan gevreesd. De markt verwacht daarom dat de volgende renteverhoging op 0,5% zal uitkomen en niet 0,75%.

Hoe hoog dit precies uit zal pakken, krijgen we te horen na de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting op 14 december. Die vindt direct plaats na de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Dat kunnen dus enkele zeer volatiele dagen nog worden. Niet alleen crypto steeg gisterenavond, ook andere markten, zoals de S&P 500, zagen een flinke opleving.

Advertentie

Interview met Sam Bankman-Fried

Dat was niet het enige evenement gisteren. Gisteren vond ook het interview plaats met Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, tijdens de New York Times Dealbook Summit. Er werden meerdere merkwaardige uitspraken gedaan. Meer volgt hierover later op Crypto Insiders.

Dan hadden we gisteren nog een hoorzitting van het Europese Parlement over de FTX crash. Ook hierover volgt later meer op Crypto Insiders.

Bitcoin koers mogelijk in gevaar door Mt. Gox, volgens onderzoekers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Is de markt bullish of bearish over bitcoin?

Het marktsentiment lijkt iets te herstellen, meldt onderzoeker Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant. Dat baseert hij op de uurlijkse BTC premiumprijs op Coinbase die voor het eerst sinds de FTX crash positief is.

Echter staan bitcoin miners zwaar onder druk door de lage koers en hoge kosten. Dat kan leiden tot meer capitulatie. Het zorgt er al voor dat we momenteel de op twee na hoogste BTC verkoop vanuit miners ooit zien, meldt Charles Edwards:

Daarnaast meldt analist Byzantine General dat mensen toch alweer short gaan. Dat betekent dat deze investeerders weer een daling verwachten. Het kan echter ook leiden tot een zogenaamde short squeeze als ze ongelijk hebben.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1598151645808185346

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie