Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2023 07:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2023 07:42

Bitcoin koers test cruciale weerstand terwijl whales flink inslaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) wist gedurende het weekend stand te houden boven $30.000 en begon gisterenmiddag weer te stijgen. Gisterenavond maakte bitcoin plotseling een enorme piek naar $31.000, maar viel ook direct weer terug. Vanochtend is bitcoin een belangrijke weerstand aan het testen rond $30.600.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $30.588 op Binance en €27.778 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,6% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $594 miljard en de dominantie op 49,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 57 (Greed).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin heeft impuls nodig om uit te breken

Ondanks die korte schommeling, zit bitcoin eigenlijk sinds 21 juni nog steeds vast in hetzelfde krappe bereik vlak boven $30.000. Het momentum neemt af en het lijkt erop dat de koers een impuls nodig heeft om uit dit bereik te breken.

Advertentie

Inflatiedata morgen kan impuls zijn

Deze impuls krijgen we wellicht morgen in de vorm van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Deze inflatiecijfers hebben al vaker voor flink wat volatiliteit gezorgd in de koersen, ook op de crypto markt.

JPMorgan verwacht dat de CPI tussen 3% en 3,2% uit zal komen en dat dit een stijging van de S&P 500 zal veroorzaken. Lagere inflatiecijfers kunnen de koers van de S&P 500 harder laten stijgen, maar hogere inflatiecijfers kunnen juist een forse daling veroorzaken. Houd er echter rekening mee dat JPMorgan al eerder dit jaar de plank behoorlijk mis heeft geslagen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Whales hebben weer fllink BTC ingeslagen

Analist Ali Martinez meldt dat whales, de grote investeerders, de consolidatiefase gebruikt hebben om weer meer BTC te accumuleren. Zij kochten afdgelopen maand zo’n $2,52 miljard aan BTC en dat is een bullish teken voor de koers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining difficulty schiet vandaag weer omhoog

De laatste tijd is de hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin netwerk weer flink aan het stijgen. De zevendaagse moving average, of voortschrijdend gemiddelde, komt volgens Glassnode inmiddels op 395 exahashes per seconde (EH/s) uit.

Volgens data van BTC.com komt het zevendaagse gemiddelde al op 405 EH/s uit. Er wordt daarom verwacht dat de zogenaamde bitcoin mining moeilijkheidsgraad vandaag met maar liefst 5,26% stijgt naar nieuw record van 53,3 T. Naar schatting zal dit over ongeveer 15 uur na publicatie van dit artikel zijn.

Kan bitcoin de $30.600 breken en doorschieten?

Volgens analist Rekt Capital is die $30.600, die bitcoin momenteel aan het testen is, zeer cruciaal. Lukt het niet om hier een higher low te maken, dan verwacht de analist een daling naar $29.300. Mocht bitcoin hier doorheen breken, dan zien we mogelijk een rally naar $33.000 of zelfs $35.000.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie