Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2022 10:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2022 10:07

Bitcoin koers tikt cruciale ondergrens aan, deze week wordt spannend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goed nieuws voor bitcoin: analisten verwachten koersstijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) dipte afgelopen nacht nog dieper. De koers tikte mogelijk de onderkant van dit cruciale supportgebied aan. Historisch gezien was april bijna altijd een zeer goede maand voor bitcoin, maar die trend werd ditmaal gebroken. Het marktsentiment begint ondertussen zeer bearish te worden, toch hebben investeerders hoop dat we in mei een trendommekeer zullen zien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalde 18% in april

De bitcoin koers maakte op 1 april nog een flinke stuiter op $45.000 nadat de koers op $48.000 werd afgewezen. Ditmaal kon bitcoin echter niet de $47.000 terugpakken en begon enkele dagen later hard te dalen.

Gisteren lukte het bitcoin niet stand te houden boven $38.600 en zakte langzamerhand naar $38.400. Toen de koers ook hier grip op verloor, kelderde bitcoin helemaal naar $37.750 en dipte even kort naar $37.600. Dat is de laagste BTC prijs in bijna twee maanden.

Sindsdien herstelt bitcoin iets en komt vanochtend weer op $38.000 uit op KuCoin en €36.050 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin echter alsnog 1,5% in de min vandaag en zelfs 18% in de min ten opzichte van een maand geleden.

Advertentie

Blijft higher low structuur voor bitcoin intact?

Met deze laatste daling heeft bitcoin het herstel van de afgelopen twee maanden vrijwel compleet teniet gedaan. De bitcoin koers is weer terug naar af. Alhoewel de trend van higher lows ten opzichte van begin dit jaar mogelijk nog intact is, testte de koers afgelopen nacht de onderkant van deze trendlijn.

Deze grens hield in februari en maart stand, maar of dat de komende tijd ook zal zijn, is nog maar de vraag. Er werd begin dit jaar rond de huidige prijzen veel geaccumuleerd wat voor een sterkere support zou moeten zorgen. Echter ligt de angst momenteel zelfs hoger dan toen. En hoe vaker we deze grens testen, des te zwakker deze begint te worden.

Vooralsnog neemt de macro vooral het voortouw. Als morgen de aandelenmarkten wederom in het rood openen en de Amerikaanse dollar index (DXY) verder stijgt, dan lijkt de kans groot dat bitcoin nog dieper daalt. We moeten dan rekening houden met een zeer bearish scenario op de korte termijn en prijzen als $35.000, $33.000, $30.000 en zelfs daaronder zijn niet uitgesloten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe FOMC meeting deze week

De komende week vindt ook weer een nieuwe meeting van Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. De Federal Reserve maakt wellicht bekend hoe ver ze de rentetarieven zullen verhogen. Er zijn signalen dat de Fed mogelijk toch iets terughoudender zal zijn doordat de markten zo rood kleuren. Dat kan wellicht voor enige opluchting en een afname van de angst zorgen waardoor de koersen weer wat ruimte krijgen om te stijgen. Tot de volgende meeting dan, aangezien de Fed nog vaker van plan is om dit jaar de tarieven te verhogen.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin adoptie in april

Desondanks ziet niet alles er somber uit. Zo zet analist Charles Edwards op een rijtje de ongekende adoptie die we met crypto in april hebben gezien in landen en steden:

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin uitstroom sinds coronapandemie

Analist On-Chain College meldt dat ondertussen maar liefst 700.000 BTC uit exchanges is vertrokken sinds de crash van maart 2020, toen het coronavirus uitbrak in het Westen. Zo’n uitstroom is een zeer bullish teken op de lange termijn.

Gaat de bitcoin koers crashen? Analisten denken van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin Mayer Multiple

Daarnaast toont de Mayer Multiple aan dat bitcoin mogelijk in oversold territorium zit ten opzichte van zijn 200-dagen moving average. Dat kan mogelijk ook een bullish signaal zijn, maar dat betekent niet dat de koers niet eerst nog dieper kan zakken.

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie