Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2023 08:10 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 08:10

Bitcoin koers vindt cruciale support, maar markt bezorgd om liquiditeit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Solana (SOL) crypto in bezit? Dit moet je weten

Foto: xalien/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zag eindelijk een opleving gedurende het weekend en tikte met $28.450 de hoogste prijs aan in weken. Daarna zakte bitcoin weer iets maar de koers vond gisteren support rond de $27.600, een belangrijk niveau. Sindsdien is de koers gestaag aan het stijgen en komt op het moment van schrijven uit op $27.737 op Binance en €25.950 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $538 miljard en de dominantie op 46,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

Bitcoin krabbelt op, maar koers blijft in groot gevaar
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Schuldenplafond en liquiditeit

Financiële markten waren onlangs in de greep van het drama omtrent het Amerikaanse schuldenplafond. Tijdens het weekend konden de Amerikanen eindelijk een deal sluiten. Dat was ook wel de verwachting, want de VS stond op het punt om failliet te gaan.

Vandaag volgt een eerste stemronde over de deal en morgen stemt het Congres hierover. Alhoewel een aantal congressleden zegt tegen te zullen stemmen, is de verwachting dat de deal door zal gaan.

Met de deal is enige druk van de ketel, maar het kan slecht uitpakken voor de liquiditeit op de markt en bitcoin is nou eenmaal gevoelig hiervoor, zoals analist Mikybull zegt. De liquiditeit ligt de laatste tijd al erg laag.

Advertentie

60% verwacht renteverhoging

Het is ook een van de redenen waarom inmiddels 60% van de markt toch een renteverhoging van 25% verwacht in juni. Dat is een behoorlijke omslag ten opzichte van enkele weken geleden, toen meer dan 90% van de markt nog een pauze verwachtte. Op 14 juni krijgen we te weten wat de Federal Reserve beslist.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miners pauzeren verkoop

Toch is er goed nieuws omtrent de schuldenplafond deal. Het blijkt namelijk dat de 30% belastingregel voor Amerikaanse bitcoin miners van de tafel is.

Ondertussen ziet het er naar uit dat bitcoin miners weer gestopt zijn met het verkopen van hun BTC reserves, meldt analist Axel Adler. Dat moet de verkoopdruk iets verlichten.

Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de omzet voor miners weer een stuk lager ligt dan eerder dit jaar.  De hype omtrent Bitcoin Ordinals, NFT’s en BRC-20 tokens zorgde hoge transactiekosten waar miners goed aan verdienden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin mining difficulty morgen flink omhoog

Het is echter de verwachting dat morgen de zogenaamde bitcoin mining difficulty weer fors omhoog gaat. De Bitcoin hash rate, of rekenkracht van het netwerk, blijft alsmaar stijgen. Dat betekent dat concurrenten steeds meer computers aan het netwerk aansluiten voor mining.

Dat betekent echter ook dat de moeilijkheidsgraad weer omhoog gaat waardoor mining weer duurder wordt en de verkoopdruk wellicht toeneemt. Volgens gegevens van BTC.com gaat over ongeveer 30 uur de moeilijkheidsgraad omhoog met 3,8% naar een nieuw record van 51,4 T.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vindt vooralsnog support op de $27.600

Gisteren meldde analist Rekt Capital al dat het belangrijk is dat de koers support vindt op de $27.600 om de weg naar boven te vervolgen en dat lijkt vooralsnog te gebeuren. Kan de bitcoin koers echter ditmaal door de zwarte diagonale trendlijn breken?

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie