Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2022 08:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 08:59

Bitcoin koers zakt terwijl angst overal toeneemt, let op deze prijzen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La CNMV detecta 13 empresas financieras sin autorización en España

Foto: noppawan09/Shutterstock

Bitcoin (BTC) piekte woensdag, in aanloop naar FOMC, rond $18.400, maar kelderde daarna terug naar $17.700. Echter verloor bitcoin daar gisterenmiddag ook grip op en zakte toen naar $17.400.

Afgelopen nacht dipte bitcoin nog even naar $17.300 maar herstelde direct naar $17.400. Vanochtend begon bitcoin voorzichtig te stijgen en tikte $17.450 aan, maar zakt nu naar op $17.430 op Binance en €16.380 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 23%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $336 miljard en de dominantie op 39,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 29 (Fear).

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Rode markten

Na de renteverhogingen van de Amerikaanse en Europese centrale banken, en de speeches die erna volgden, lijkt de angst weer toe te nemen op de financiële markten.

Europese markten vingen zware klappen na de ECB aankondiging en ook Amerikaanse aandelenmarkten sloten gisteren diep in het rood. Ondertussen nemen zorgen over een mogelijke recessie weer toe. Het ziet er nog niet naar uit dat bitcoin deze marktomstandigheden kan negeren.

Advertentie

Heeft Binance genoeg reserves?

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, zag door alle angst omtrent het bedrijf meer dan $5 miljard aan crypto wegstromen in de afgelopen dagen, meldt analysebedrijf Delphi Digital.

Desondanks meldt analysebedrijf Glassnode dat Binance waarschijnlijk vooralsnog genoeg bitcoin reserves heeft.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kunnen BTC miners overleven?

Daarnaast zijn er nog altijd grote zorgen over de bitcoin miners. Cryptoquant analist Abram meldt dat momenteel de kosten voor het minen van een enkele bitcoin rond $19.500 ligt terwijl de prijs rond $17.500 ligt. Hoe lang kunnen de miners dit nog volhouden?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belangrijke bitcoin koersniveaus

Veel analisten lijken het eens dat bitcoin nogmaals het gebied vlak boven $18.000 zal hertesten. Mocht bitcoin dit niveau kunnen veroveren, dan zou de koers door kunnen schieten richting de $20.000. Echter lijkt het erop dat de meeste analisten een afwijzing verwachten, ook die van Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie