Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2020 12:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2020 12:28

Bitcoin koers zakt wellicht verder omlaag, whale gaat short met $100 miljoen aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt wellicht verder omlaag, whale gaat short met $100 miljoen aan BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen donderdag brak de koers van bitcoin (BTC) zonder al te veel problemen door $16.000 en kwam vrijdag op een hoogtepunt uit rond $16.400. Zulke prijzen hebben we sinds de bull-run uit eind 2017 niet meer gezien.
Toch kon de koers vooralsnog niet standhouden boven de $16.000 en op zaterdagochtend zakte deze weer door dit niveau en kwam de prijs zelfs even onder de $15.800 uit. Dit gaat gepaard met een toename van whales, mensen met grote hoeveelheden bitcoin, die hun BTC op cryptocurrency-exchanges verkopen.
Hierdoor verwachten enkele analisten dat de koers op de korte termijn wellicht verder zal zakken. Blockchain onderzoeksbureau CryptoQuant toont namelijk een behoorlijke toename in het gemiddelde van de toestroom van BTC naar exchanges.
Blackbeard, oprichter van Upblock.io, waarschuwt zijn volgers hiervoor. Gemini, de crypto-exchange van de Winklevoss tweeling, zag onlangs een toestroom van maar liefst 9.000 BTC, ter waarde van $144 miljoen. “Wees voorzichtig met het neerwaartse risico omtrent whales die dumpen,” zegt de analist:


Daar komt bij dat iemand zojuist bijna $100 miljoen aan bitcoin verkocht heeft op ByBit, een crypto-exchange voor derivaten.


Toch ziet de markt er momenteel heel anders uit dan in 2017. Toen werd de gehele cryptocurrency-markt aangetrokken door de hype en FOMO (fear of missing out) omtrent initial coin offerings (ICO’s). Dat zorgde voor enorm veel volatiliteit op de markt.
Zoals CL aangeeft werden in 2017 wekelijkse futurescontracten afgesloten die $1000 hoger lagen dan de spotmarktprijs. Dat soort gekkigheid zien we nu niet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie