Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin koers zal nauwelijks bewegen in deze DeFi bull-markt, zeggen experts

Begin deze zomer zakte de volatiliteit van de bitcoin (BTC) koers naar het laagste punt in jaren en bleef de prijs een lange tijd net onder de $10.000 hangen. Daar kwam eind juli eindelijk verandering in en plotseling brak bitcoin door deze psychologische barrière en steeg de koers richting $12.000.

Sindsdien is bitcoin echter maar een keer ook daadwerkelijk door $12.000 gebroken en dat was van korte duur. De afgelopen weken is de volatiliteit van de BTC-koers weer behoorlijk afgenomen. Volgens de Bitcoin Volatility Index staat deze nu weer onder de 2%.

- Advertentie -

Kain Warwick, oprichter van decentralized finance (DeFi) platform Synthetix, zegt dat de kans bestaat dat de bitcoin-koers nauwelijks zal bewegen in de huidige bull-markt, die voornamelijk door de DeFi wordt aangetrokken.

Er is een zeer reële kans dat BTC nauwelijks gaat bewegen naarmate deze bullmarkt zich afspeelt. De dagen van BTC als on-ramp naar crypto zijn voorbij, het wordt bijna volledig omzeild omdat nieuw geld voornamelijk via stablecoins binnenkomt.

Aldus Warwick, die zegt dat nieuw geld nu vooral via stablecoins de cryptocurrency-markt binnenkomt en niet meer via bitcoin. De uitspraak wordt bekritiseerd aangezien veel investeerders niet alleen bitcoin kopen om het weer voor een altcoin te verkopen, maar het ook vasthouden.

Kelvin Koh, partner bij The Spartan Group en voormalig parter bij Goldman Sachs, zegt dat de dominantie van bitcoin in de crypto-markt gestaag is afgenomen het afgelopen jaar. Hij verwacht dat de dominantie zelfs zal afnemen naar 33% in deze DeFi bull-markt. Momenteel staat de BTC-dominantie op 59%.

Natuurlijk is niet iedereen het eens met deze uitspraken. De Winklevoss tweeling beschreven onlangs uitgebreid waarom zij denken dat de prijs van bitcoin naar maar liefst $500.000 zal stijgen tijdens deze cyclus.

De koers van Synthetix (SNX) doet het overigens zeer goed. De prijs staat meer dan 80% in de plus deze maand en bereikte eerder vandaag een all-time high (ATH) van $7,41.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,52 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,52 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...