Bitcoin koers gaat naar $500.000 volgens Tyler Winklevoss

Tyler Winklevoss, medeoprichter van cryptocurrency-exchange Gemini en bekend van de Facebook rechtszaak, gelooft dat de prijs van bitcoin (BTC) naar maar liefst $500.000 kan stijgen.

- Advertentie -

Inflatie

Winklevoss beschrijft uitgebreid in zijn artikel waarom hij denkt dat de koers van bitcoin op de lange termijn zo hoog zal stijgen. Zijn theorie is vrij simpel: doordat centrale banken enorme hoeveelheden geld printen zal inflatie ontstaan en de waarde van fiatvaluta dalen. Volgens Winklevoss is de Amerikaanse dollar geen betrouwbaar oppotmiddel meer. Investeerders zullen zich tegen inflatie indekken door te investeren in zogeheten safe haven assets als goud en bitcoin.

De inflatie komt eraan. Geld dat op een bank is opgeslagen, wordt overreden. Geld dat wordt geïnvesteerd in activa zoals onroerend goed of de aandelenmarkt, zal gelijke tred houden. Geld dat in goud of bitcoin is opgeslagen, zal de plaag ontlopen. En geld dat in bitcoin is opgeslagen, loopt het snelst en haalt goud in.

Goud

Volgens Winklevoss zal bitcoin uiteindelijk goud inhalen als de marktleider voor oppotmiddelen. Momenteel staat de totale marktkapitalisatie van goud op zo’n $9 biljoen en die van bitcoin op $200 miljard. Dat betekent dat de bitcoin-markt met 4.500% moet groeien als het goud wil inhalen.

Winklevoss meldt dat goud (en olie) in tegenstelling tot bitcoin moeilijk te vervoeren en op te slaan is. Wat sterker telt is dat goud geen vast aanbod heeft. Het is mogelijk dat er op aarde (of in de ruimte) nog meer goud gevonden gaat worden en dat kan een negatieve invloed hebben op de prijs.

Momenteel is goud een betrouwbare waarde opslag en de klassieke inflatiehedge. Het aanbod van goud is eigenlijk onbekend. Hoewel goud schaars of ‘kostbaar’ blijft op planeet Aarde, kan hetzelfde niet gezegd worden met betrekking tot onze Melkweg.

Factor 45

Met bitcoin is dat niet mogelijk. Er zullen altijd maximaal 21 miljoen bitcoins bestaan waardoor het ongevoelig is voor inflatie. Een toename van 4500%, of een factor van 45, zou de prijs van bitcoin naar $500.000 kunnen brengen.

Als we gelijk hebben om goud te gebruiken als raamwerk om bitcoin te waarderen, en bitcoin gaat verder op deze weg, dan is het bullcase-scenario voor bitcoin dat het ondergewaardeerd wordt met een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van bitcoin zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het nu is, wat betekent dat we een prijs van $500.000 US dollar per bitcoin kunnen zien.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.205,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.297,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€16.315,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.323,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.512,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...