Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2022 07:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 07:04

Bitcoin koers zit vast, maar het kan hierdoor volatiele week worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Supercomputer voorspelt Bitcoin koers piek voor aankomende bullmarkt

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef afgelopen weekend in een zeer krap bereik hangen. De koers bleef over het algemeen tussen de $19.400 en $19.500 schommelen. Het is wellicht de stilte voor de storm, aangezien het weer een volatiele week kan worden. Op het moment van schrijven zakt bitcoin weer naar $19.400 op Binance en €19.940 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 8,6%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $372,6 miljard en de dominantie op 40,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear).

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Macro zorgt wellicht voor volatiele week

De volatiliteit is de afgelopen dagen flink afgenomen, maar dat kan, zoals gezegd, deze week weer omkeren. Op donderdag 14 oktober wordt namelijk de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De financiële markten, waaronder bitcoin, hebben dit jaar al vaker hevig gereageerd op deze Amerikaanse inflatiecijfers.

Daarnaast moeten we rekening houden dat deze maand geen Federal Open Market Committee (FOMC) meeting volgt. Dat is pas weer in november. Woensdag worden wel de FOMC minutes, de notulen van de vorige meeting gepubliceerd. Beide kunnen inzicht bieden wat de Federal Reserve van plan is qua renteverhogingen en het is mogelijk dat de markten daar weer sterk op reageren.

Vandaag blijft de Amerikaanse obligatiemarkt gesloten vanwege Columbus dag. Premarket futures van aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq kleuren echter al rood en dat voorspelt wellicht weinig goeds. Toch hield bitcoin afgelopen week opvallend sterker stand dan deze aandelenmarkten en dat was eerder dit jaar nog niet het geval.

Advertentie

Bitcoin investeerders blijven terughoudend

Door de alsmaar verslechterende macro-economische toestand zijn investeerders extreem terughoudend. Analist Game of Trades meldt dat het aantal kleine investeerders met blootstelling aan aandelen op het laagst ligt in meer dan 30 jaar.

Het bitcoin aanbod in handen van korte termijn investeerders ligt ondertussen zelfs op een all-time low. Het gaat om slechtst 22% of ongeveer 4,2 miljoen BTC, en deze low ligt al lager dan vorige bear-markten. Toch kan het nog lager, zegt analist Jan Wüstenfeld. Dit aandeel van het BTC aanbod stijgt meestal tijdens bull-markten wanneer nieuwe investeerders instappen.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie