Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 15:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 12:42

Bitcoin koersdoel opgehoogd naar $90.000 door vermogensbeheerder

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin koersdoel bernstein

Foto: Shutterstock/JHVEPhoto

Analisten van vermogensbeheerder Bernstein hebben hun koersdoel voor bitcoin (BTC) aan het eind van 2024 verhoogd van $80.000 naar $90.000. Het laat zien dat Bernstein vertrouwen heeft in een uitstekend jaar, maar waar baseren zij deze aanpassing op, zeker nu de koers van BTC juist corrigeert?

Milde effecten BTC halving verwacht

Met de halving van BTC, die geschat wordt plaats te vinden op 20 april, zal de beloning voor miners halveren van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per blok. Dit cruciale moment in de bitcoin-cyclus heeft in het verleden geleid tot forse stijgingen van de BTC koers. Echter, door de huidige condities, sterke instroom in ETF’s en lage hefboomwerking onder miners ditmaal, verwachten de analisten een mildere impact.

De verwachting is ook dat veel miners in het nauw zullen komen als gevolg van de halving. Immers, de verdiensten van deze miners worden letterlijk gehalveerd. Bij voorgaande halvings daalde de totale rekenkracht op het Bitcoin netwerk met ongeveer 15% tot 20%. Bernstein verwacht dat de daling deze keer een stuk minder groot zal zijn. De effecten op de koers zullen op korte termijn daarom volgens Bernstein ook wel meevallen.

Kans op koopjes na recente bitcoin dip

Na een recente terugval van bitcoin van recordhoogtes boven de $73.000 naar onder de $63.000, zagen de analisten van Bernstein dit als een tijdelijke “koopkans” voorafgaand aan de halving. Zij verwachten dat de markt zich zal consolideren voor de halving, om daarna rustig de algemene bullmarkt voort te zetten.

“We verwachten dat de markt zal consolideren voorafgaand aan de halving en verwachten vervolgens dat de algehele bullmarkten zullen aanhouden,” 

Uiteindelijk zal de koers gestaag richting de $90.000 bewegen gedurende 2024, aldus de analisten van Bernstein. Dat is een stijging van ongeveer 40% ten opzichte van de huidige koers van BTC. Uiteindelijk zal de BTC koers een piek neerzetten rond de $150.000 verwacht Bernstein.

Bernstein is niet de enige vermogensbeheerder die de toekomst rooskleurig inziet. Vorige maand stelde ARK Invest nog dat de koers van de koning der cryptocurrencies mogelijk zelfs naar de $2,3 miljoen per munt zou kunnen stijgen, al zullen we hier nog wel een paar jaar op moeten wachten als we ARK mogen geloven.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie