Kevin Schijven Kevin Schijven
20/11/2023 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 11:15

Bitcoin koersdruk: Aantal BTC op beurzen stijgt snelst in maanden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nadert zeer zeldzaam koerssignaal voor het eerst in 8 jaar

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Het aantal bitcoin (BTC) op beurzen zit al jarenlang in een neerwaartse trend. De afname van het circulerende aanbod leidt tot steeds hogere prijzen.

Het lijkt er echter op dat het aantal BTC op crypto exchanges weer aan het toenemen is, en zelfs met het snelste tempo in maanden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat betekent dit voor de BTC koers?

Volgens data van analysebedrijf Glassnode is het netto aantal bitcoin in de wallets van exchanges de afgelopen vier weken gestegen met 31.382 BTC, ter waarde van zo’n $1,167 miljard. Dat is de snelste stijging sinds medio mei. CoinDesk rapporteerde als eerst deze ontwikkeling.

Wanneer beleggers hun bitcoin terug naar exchanges sturen, dan is dit meestal om deze te verkopen. Het is ook mogelijk dat beleggers hun BTC willen vastzetten of gebruiken in margehandel. Desalniettemin neemt de verkoopdruk toe.

Volgens data van Glassnode neemt het aantal BTC op beurzen sinds 1 november gestaag toe. Dat lijkt een logische verklaring te zijn waarom de prijsstijging tot een halte is gekomen in de afgelopen twee weken.

Het lijkt erop dat korte termijn beleggers ervoor kiezen om wat winst te verzilveren na de recente koersstijging. Dat betekent niet dat een diepere correctie gegarandeerd is, maar analisten maken zich wel zorgen.

Er wordt ook gespeculeerd dat investeerders langzamerhand wellicht weer meer vertrouwen krijgen in de beurzen. Het vertrouwen in reguliere gecentraliseerde exchanges kreeg eind 2022 een zware klap door de ineenstorting van FTX, destijds een van de grootste crypto beurzen. Na de ineenstorting trokken investeerders massaal hun crypto uit dit soort exchanges.

Advertentie

Toch stijgt de bitcoin koers vandaag vandaag weer

Ondanks deze enigszins zorgwekkende trend, zien we vandaag de bitcoin koers juist stijgen. Er wordt gespeculeerd dat dit mogelijk te maken heeft met de overwinning van de extreemrechtse libertair Javier Milei als nieuwe president van Argentinië. Hij is namelijk een bitcoin voorstander.

Er staat nu zo’n 2,25 miljoen BTC in totaal op exchanges. Deze zijn tegen de huidige prijs van $37.200 zo’n $83,7 miljard waard, oftewel €76,6 miljard. Aangezien de totale marktkapitalisatie van bitcoin momenteel $727 miljard bedraagt, betekent dat slechts 11,5% van het totale aanbod nog op exchanges staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie