Kevin Schijven Kevin Schijven
20/11/2023 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 11:15

Bitcoin koersdruk: Aantal BTC op beurzen stijgt snelst in maanden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin passeert de $40.000, nu ligt $51.000 in het verschiet

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Het aantal bitcoin (BTC) op beurzen zit al jarenlang in een neerwaartse trend. De afname van het circulerende aanbod leidt tot steeds hogere prijzen.

Het lijkt er echter op dat het aantal BTC op crypto exchanges weer aan het toenemen is, en zelfs met het snelste tempo in maanden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Wat betekent dit voor de BTC koers?

Volgens data van analysebedrijf Glassnode is het netto aantal bitcoin in de wallets van exchanges de afgelopen vier weken gestegen met 31.382 BTC, ter waarde van zo’n $1,167 miljard. Dat is de snelste stijging sinds medio mei. CoinDesk rapporteerde als eerst deze ontwikkeling.

Wanneer beleggers hun bitcoin terug naar exchanges sturen, dan is dit meestal om deze te verkopen. Het is ook mogelijk dat beleggers hun BTC willen vastzetten of gebruiken in margehandel. Desalniettemin neemt de verkoopdruk toe.

Volgens data van Glassnode neemt het aantal BTC op beurzen sinds 1 november gestaag toe. Dat lijkt een logische verklaring te zijn waarom de prijsstijging tot een halte is gekomen in de afgelopen twee weken.

Het lijkt erop dat korte termijn beleggers ervoor kiezen om wat winst te verzilveren na de recente koersstijging. Dat betekent niet dat een diepere correctie gegarandeerd is, maar analisten maken zich wel zorgen.

Er wordt ook gespeculeerd dat investeerders langzamerhand wellicht weer meer vertrouwen krijgen in de beurzen. Het vertrouwen in reguliere gecentraliseerde exchanges kreeg eind 2022 een zware klap door de ineenstorting van FTX, destijds een van de grootste crypto beurzen. Na de ineenstorting trokken investeerders massaal hun crypto uit dit soort exchanges.

Advertisement

Toch stijgt de bitcoin koers vandaag vandaag weer

Ondanks deze enigszins zorgwekkende trend, zien we vandaag de bitcoin koers juist stijgen. Er wordt gespeculeerd dat dit mogelijk te maken heeft met de overwinning van de extreemrechtse libertair Javier Milei als nieuwe president van Argentinië. Hij is namelijk een bitcoin voorstander.

Er staat nu zo’n 2,25 miljoen BTC in totaal op exchanges. Deze zijn tegen de huidige prijs van $37.200 zo’n $83,7 miljard waard, oftewel €76,6 miljard. Aangezien de totale marktkapitalisatie van bitcoin momenteel $727 miljard bedraagt, betekent dat slechts 11,5% van het totale aanbod nog op exchanges staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement