Roy van Krieken Roy van Krieken
06/10/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 16:05

Bitcoin kopen met 36% korting, het kan bij Grayscale

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
DCG verkoopt aandelen van bitcoin en ethereum Grayscale fondsen

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Grayscale is een crypto-vermogensbeheerder met onder meer het grootste bitcoin (BTC) fonds in het assortiment. Dit Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) is de laatste tijd echter in zwaar weer terecht gekomen. Onder meer door de slechte koers van bitcoin is de prijs van een aandeel van het bitcoin-fonds harder gedaald dan BTC zelf. Op dit moment staat deze ‘korting’ op maar liefst 36,2%!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

GBTC fonds

Het fonds van Grayscale biedt traditionele investeerders de mogelijkheid om blootstelling aan de cryptocurrency te krijgen, zonder dat zij hiervoor direct bitcoin moeten kopen bij een broker of exchange. Het fonds van Grayscale zit zelf namelijk vol met bitcoins.

De prijs van een GBTC-aandeel komt omgerekend ook niet 1-op-1 overeen met de prijs van bitcoin. Tijdens periodes van hoge vraag kan het zijn dat investeerders voor GBTC relatief meer moeten betalen dan de prijs van BTC, en tijdens periodes van weinig vraag is het omgekeerde waar.

Dit is vandaag de dag het geval. Tijdens de eerste twee kwartalen van dit jaar werd GBTC ten opzichte van bitcoin zelf eigenlijk steeds goedkoper. Vooral in september ging het ineens hard. Vorige week werd de korting van maar liefst 36,2% aangetikt. Het is duidelijk dat de vraag naar GBTC dit jaar aardig is opgedroogd.

Een investeringskans?

Je vraagt je nu misschien af waarom investeerders nu niet massaal GBTC-aandelen kopen. Een betere vraag is wellicht echter waarom grote institutionele investeerders bitcoin op dit moment links laten liggen. Volgens Arcane Research zou het kunnen dat er door investeerders een uitgelezen kans over het hoofd gezien wordt, maar het is ook zeker mogelijk dat investeerders op dit moment simpelweg niet een bitcoin investering aan durven gaan.

Daarnaast vraagt Grayscale ook een jaarlijkse management fee van 2%. 

Feit blijft wel dat indien de bitcoin koers weer aantrekt en de vraag naar bitcoin weer stijgt, de huidige korting die het investeren in GBTC-aandelen biedt ook als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie