Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin koppelt los van aandelenmarkt en dat onderstreept zijn status als veilige...

Bitcoin koppelt los van aandelenmarkt en dat onderstreept zijn status als veilige haven, zegt analist Willy Woo

- Advertentie -

In maart 2020, toen het coronavirus uitbrak, kregen alle financiële markten een zware klap te verduren, waaronder de S&P 500 en bitcoin (BTC). De twee toonden vervolgens een hoge mate van correlatie met elkaar en bitcoins status als zogeheten safe haven, of veilige haven, werd hierdoor in twijfel getrokken.

Willy Woo, een bekende cryptocurrency analist, zegt dat de koers van bitcoin nu eerste tekenen toont dat het aan het loskoppelen is van de S&P 500:

Woo gebruikt hiervoor de Network Value to Transaction (NVT) ratio, een indicator die hij zelf heeft geïntroduceerd in 2017. Woo legt de NVT ratio als volgt uit:

NVT Ratio (Network Value to Transactions Ratio) is vergelijkbaar met de PE-ratio die wordt gebruikt op aandelenmarkten.

Wanneer de NVT van Bitcoin hoog staat, geeft dit aan dat de netwerkwaardering de waarde overtreft die wordt verzonden via het betalingsnetwerk. Dit kan gebeuren wanneer het netwerk sterk groeit en investeerders het waarderen als een investering met een hoog rendement, of als de prijs zich bevindt in een onhoudbare zeepbel.

De NVT van Bitcoin wordt berekend door de netwerkwaarde (marktkapitalisatie) te delen door het dagelijkse USD-volume dat via de blockchain wordt verzonden. Merk op dat dit het equivalent is van de bitcoin-tokenvoorraad gedeeld door de dagelijkse BTC-waarde die via de blockchain wordt verzonden. Het is dus technisch gezien een uitdrukking van een omgekeerde monetaire snelheid.

De NVT prijs van Bitcoin is aan het stijgen terwijl de koers van de S&P 500 daalt. Dat is een duidelijk signaal dat de markten van elkaar loskoppelen, meldt Woo. Woo zegt dat deze ontkoppeling aanduidt dat bitcoin wél een veilige haven is.

Dit komt enigszins overeen met de uitspraken van Anthony ‘Pomp’ Pompliano. Hij zei enkele dagen geleden dat bitcoin zelfs al compleet losgekoppeld is van de S&P 500 en dat bitcoin de “ultieme veilige haven” is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.073,10 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.109,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.111,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.174,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.334,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...