Bitcoin koppelt zich los van de aandelenmarkt, het is de “ultieme veilige haven,” zegt Anthony Pompliano

Anthony ‘Pomp’ Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital en een bekend figuur in de crypto-industrie, meldt op 26 oktober dat er geen correlatie meer te zien is tussen de koers van bitcoin (BTC) en die van de S&P 500.

- Advertentie -

Toen COVID-19 uitbrak in maart en overheden maatregelen omtrent het virus aankondigden, kregen alle financiële markten wereldwijd een behoorlijke klap te verduren. Ook de prijs van bitcoin ging hard onderuit en toonde toen een hoge mate van correlatie met de aandelenmarkt.

Daardoor werd bitcoins status als een zogeheten safe haven, of veilige haven, in twijfel getrokken. Bitcoin zou wellicht toch geen goed oppotmiddel zijn volgens sommige critici. Dat blijkt nu dus onterecht te zijn, zegt Pomp.

Het inmiddels alweer zeven maanden geleden de markt deze klap te verduren kreeg. Bitcoin stond op 1 januari 2020 nog net iets boven de $7.000. In maart zakte de prijs naar onder de $5.000. Dat betekent dus dat bitcoin 83% in de plus staat dit jaar en zelfs 160% in de plus ten opzichte van maart.

Onderzoeksbureau Santiment meldt op 24 oktober dat de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 teruggevallen is naar 0, terwijl het nog op een recordhoogte stond in augustus. Santiment voegt daaraan toe dat bitcoin historisch gezien het goed doet wanneer het zo min mogelijk afhankelijk is van andere markten.

- Advertentie -

Bitcoin doet het tijdens deze economische crisis beter dan aandelen, obligaties, goud, olie en vrijwel alle andere financiële markten. Het heeft ook (bijna) geen correlatie meer met deze markten. Pomp zegt het volgende erover:

Bitcoin is de ultieme veilige haven en de markt bewijst het.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.793,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.861,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.891,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.899,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.078,10 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...