Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/05/2023 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 09:51

Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De een na grootste bitcoin bezitter ter wereld is geïdentificeerd

Foto: Rasica/Shutterstock

Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is Bitcoin Core?

Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes (computers) om toegang te krijgen tot het gedecentraliseerde netwerk. Het is een zogeheten node-cliënt en stelt gebruikers in staat om crypto transacties te valideren, een gedistribueerde kopie van de blockchain bij te houden en actief deel te nemen aan het consensusproces van het netwerk. Hoewel er verschillende softwarepakketten beschikbaar zijn voor Bitcoin, geniet Bitcoin Core veruit de grootste populariteit.

Wanneer een gebruiker de node software op zijn computer installeert, wordt zijn computer onderdeel van het gedistribueerde netwerk van nodes die samenwerken om consensus te bereiken over de geldige staat van het BTC netwerk. Elke node in dit netwerk bewaart een volledige kopie van de blockchain, verwerkt nieuwe transacties, valideert deze en verspreidt deze gegevens naar andere nodes.

Het softwarepakket wordt ondersteund op belangrijke besturingssystemen zoals Linux, macOS en Windows. Het is een open-source project en wordt actief onderhouden door een toegewijde groep programmeurs. Het programma wordt betaald vanuit de community.

Advertentie

Wat doet Bitcoin Core 25.0?

Bitcoin Core 25.0 bevat talloze bugfixes en een reeks aan nieuwe functionaliteiten. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van deze versie is de mogelijkheid voor non-witness transacties van 65 bytes en meer. Sinds de zogeheten SegWit-update hoeft niet elke bitcoin transactie een digitale handtekening te hebben. Dit moet transacties kleiner maken waardoor kosten verlaagd worden. De update verhoogt het limiet op dit soort transacties.

Daarnaast introducert de update nieuwe scanblocks remote procedure calls (RPC’s). Dit moet zorgen voor snelle herscans van crypto wallets. De RPC-node is een type computerserver waarmee gebruikers gegevens op de blockchain kunnen lezen en transacties naar verschillende netwerken kunnen verzenden.

Deze cruciale veranderingen openen niet alleen nieuwe wegen voor innovatieve use-cases, maar versterken ook het netwerk tegen mogelijke bedreigingen. Door grotere transactiegroottes mogelijk te maken, maakt versie 25.0 uitgebreidere gegevensopslag en verbeterde bescherming tegen beveiligingsrisico’s mogelijk.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie