Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 17:42

Bitcoin lijkt onverwoestbaar ondanks herhaaldelijke ‘doodverklaringen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador boekt enorme bitcoin winst na stijging boven $40k

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

Na lange tijd klimt de crypto markt eindelijk weer op. De koning der crypto toont een ongekende veerkracht en is na een dieptepunt van minder dan $20.000 weer tot boven de $40.000 opgekrabbeld. Dit terwijl bitcoin (BTC) tijdens de bearmarkt voor de zoveelste keer ‘dood’ werd verklaard door critici. Het roept de vraag op: is bitcoin inmiddels te groot geworden om nog als ‘dood’ te worden beschouwd?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De herhaalde doodverklaringen van bitcoin

Sinds de introductie heeft bitcoin een reeks van hoogte- en dieptepunten meegemaakt, wat vaak heeft geleid tot overhaaste conclusies over zijn ondergang. Volgens 99Bitcoins is BTC sinds 2010 meer dan 470 keer ‘doodverklaard’ door critici. Deze doodverklaringen lijken echter meer te getuigen van een misverstand over de aard van cryptocurrencies dan van een reële beoordeling van hun potentieel.

Een bekend persoon die met enige regelmaat bitcoin dood heeft verklaard is Peter Schiff. Deze investeerder, die vooral actief is in de edelmetaalmarkt, is een luide tegenstander van bitcoin en roept om de zoveel tijd dat het bitcoin-tijdperk ten einde is.

Maar ondanks de fluctuaties, kritieken en voorspellingen van Peter Schiff blijft bitcoin groeien en zich aanpassen. De huidige opwaartse trend bevestigt dit, waarbij bitcoin niet alleen overleeft, maar ook floreert.

BTC blijft groeien

Interessant is de rol van regelgeving in de evolutie van bitcoin. Regelgeving biedt een kader voor veiligheid en transparantie, wat essentieel is voor zowel gebruikers als investeerders. De crypto markt wordt op die manier steeds serieuzer genomen over de hele wereld. Een voorbeeld hiervan is de mogelijke komst van bitcoin spot ETF’s. Een paar jaar geleden was dit nog slechts een verre droom, maar ondertussen lijkt het werkelijkheid te gaan worden.

Met het huidige meerjarige groeitraject en toenemende acceptatie, lijkt bitcoin een punt te hebben bereikt waarop traditionele kritieken en voorspellingen van ondergang niet langer relevant zijn. De munt heeft zich bewezen als een veerkrachtige speler in de financiële wereld. Dit suggereert dat bitcoin niet alleen de vele ‘doodverklaringen’ heeft overleefd, maar dat het nu mogelijk zelfs een stadium heeft bereikt dat het een blijvend onderdeel van de wereldwijde economie kan gaan worden. Uiteraard moet bitcoin dit eerst nog maar eens bewijzen.

Dat bitcoin in dit stadium nog sterft, hoewel je het nooit kan uitsluiten, lijkt erg onwaarschijnlijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie