Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2022 08:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2022 08:45

Bitcoin maakt sterk herstel, investeerders hopen op bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de algehele cryptocurrency markt kregen flinke klappen te verduren in de afgelopen dagen. De koersen zaten al in een neerwaartse trend, maar het fiasco omtrent terra (LUNA) zorgde voor een diep rood kleurende markt.

Toch kon bitcoin de afgelopen 24 uur herstellen. De markt reageert enigszins opgelucht en het sentiment wordt voorzichtig iets positiever. Desondanks ligt de angst en onzekerheid nog steeds zeer hoog en kan bitcoin nog altijd dieper dalen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers herstelt met 10%

De bitcoin koers kwam gisterenochtend bij de $27.000 aan. Alhoewel bitcoin eerst nog een dipje naar $26.600 maakte, en op sommige beurzen zelfs richting $25.000, houdt deze grens rond $27.000 vooralsnog stand.

Bitcoin begon vervolgens te stijgen. De koers kwam eerst wat weerstand rond $28.000 tegen, maar kon daar gisterenmiddag doorheen breken. Ook de $29.000 bood eventjes weerstand, maar ook daar brak bitcoin tegen gisterenavond doorheen.

Vervolgens werd bitcoin afgewezen rond $29.800, maar de koers hield vervolgens stand boven $28.000 en kon daarna weer stijgen. Bitcoin bereikte vanochtend een piek van $30.885 en komt op het moment van schrijven op $30.300 uit op KuCoin en €29.000 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag maar liefst 10% in de plus.

Advertentie

Bitcoin investeerders proberen op bodem te mikken

Het is mogelijk dat bitcoin rond deze $27.000 zijn bodem heeft bereikt en nu aan een herstel begint. Het volume begint de afgelopen uren eindelijk toe te nemen wat mogelijk een terugkeer van vertrouwen aangeeft.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1524973479040323598

Dat is echter verre van zeker. Om van een trendommekeer te spreken, moet de koers nu eerst uit een hele diepe kloof klimmen. Het is mogelijk dat bitcoin rond $32.000 al tegen te veel weerstand aanloopt en dan zijn neerwaartse trend hervat.

Dan moeten we mogelijk rekening houden met een test van de $24.000. Het valt op dat investeerders momenteel precies op de bodem proberen te mikken. Dan is meestal vrijwel onmogelijk.

Als je op de lange termijn investeert en nog de volste vertrouwen in bitcoin hebt, dan maakt het ook weinig uit om precies de bodem te pakken. Als je minder vertrouwen hebt en/of op de korte termijn handelt, dan is het wellicht verstandig om eerst op een sterker teken van een trendommekeer te wachten. “Don’t catch a falling knife” is dan ook een bekend gezegde voor investeerders; koersen kunnen altijd nog dieper zakken.

Ondertussen is eindelijk de futures-markt afgekoeld, maar helaas ging dat gepaard met een flinke crash. De open interest staat momenteel op het laagst in zeven maanden, een duidelijk teken van de onzekerheid.

Desondanks worden momenteel grote hoeveelheid aan longs op Bitfinex gesloten en dat geeft wellicht juist een terugkeer van het vertrouwen aan:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie