Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2022 08:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2022 08:55

Bitcoin maakt sterk herstel, maar kan koers trendommekeer maken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren sterk herstellen gisteren van de dip, wellicht zelfs sneller dan verwacht. Het zorgt ervoor dat het marktsentiment weer iets positiever wordt, maar de onzekerheid ligt nog hoog en lang niet iedereen is overtuigd dat de bitcoin nu ook een trendommekeer kan maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt met 5,6%

De bitcoin koers werd vorige week donderdag vlak onder $43.000 afgewezen en begon toen flink te dalen. Op vrijdag verloor bitcoin ook grip op de $40.500 en zondag zakte de koers ook door $39.500. Bitcoin kwam gisterenmiddag op een dieptepunt uit van $38.400, de laagste prijs in zes weken.

Toch begon bitcoin gisterenmiddag al flink te herstellen. De koers kwam even wat weerstand tegen rond $39.000, $39.500 en $40.000, maar brak hier elke keer snel doorheen. Afgelopen nacht kwam bitcoin bij $40.600 aan houdt hier vooralsnog stand. De bitcoin prijs komt vanochtend op $40.650 uit op KuCoin en €38.000 op Bitvavo. Daarmee staat de koers maar liefst 5,6% in de plus vandaag.

Advertentie

Bitcoin herstelt mogelijk hierdoor

Analisten waren sterk verdeeld of bitcoin überhaupt snel een rebound zou maken. Het was duidelijk dat er veel support zou liggen in het gebied tussen $38.000 en $39.000, maar veel analisten vreesden voor een diepere dip. Mogelijk gaf het nieuws dat Tesla CEO Elon Musk, de rijkste mens op aarde, Twitter kocht de markt net de boost die het nodig had.

Ondertussen zien we dat aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq ook iets konden herstellen. Echter kleurt de Shanghai Stock Exchange wederom rood. De Amerikaanse dollar index (DXY) lijkt nu toch tegen wat weerstand aan te lopen rond zijn top. Daarnaast zijn de traditionele financiële markten alsnog zeer terughoudend vanwege het aankomende Federal Reserve beleid tegen inflatie alsmede de oorlog in Oekraïne. Het kunnen dus nog zeer volatiele tijden worden.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Maar kan bitcoin nu een trendommekeer maken?

Voor bitcoin is het de vraag of deze rebound gelijk voortzet. Bitcoin ligt rond deze 40.600-40.700 op een cruciaal punt waar de koers mogelijk wordt afgewezen en weer terug keldert. Bitcoin zou dan zelfs een dieper dieptepunt kunnen opzoeken.

Mocht bitcoin toch gelijk verder herstellen, dan is het maar de vraag of de koers ditmaal genoeg momentum heeft om door het gebied tussen $42.500 en $43.000 te breken of wederom hier wordt afgewezen. Het ziet er echter naar uit dat bitcoin wellicht eerst langer rond de huidige prijs consolideert. Toch meldt analist Income Sharks dat de koers mogelijk nu uit zijn neerwaartse trend breekt:

Ook zien de de on-chain gegevens er zeer bullish uit. Zo heeft het aantal adressen met 1 BTC of meer een nieuwe all-time high (ATH) bereikt deze maand:

Ondertussen stijgt ook de hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin netwerk naar een nieuwe ATH:

Verder blijkt dat de bitcoin whales wederom de dip gebruikten om weer meer BTC te accumuleren. Adressen met 10.000 tot 100.000 BTC kochten 40.000 BTC ter waarde van 1,6 miljard tijdens de dip:

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit, gigantische GBTC uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie