Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2024 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2024 18:44

Bitcoin markt is ’totaal veranderd’, met mogelijk grote impact op de koers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto update: Bitcoin herstellende na crash, markt kleurt groen

Foto: gnepphoto/Shutterstock

Na een periode van volatiliteit aan het begin van het jaar staat misschien wel op het punt bitcoin (BTC) om nieuwe recordhoogtes te bereiken. De $48.000 lijkt weer veroverd, dus nu zijn de pijlen nog verder naar boven gericht. De recent goedgekeurde spot exchange-traded funds (ETF’s) en de aankomende halving worden gezien als belangrijke katalysatoren die deze rally kunnen ondersteunen. CEO van fondsbeheerder Bitwise, Hunter Horsley, voorziet een bijzonder rooskleurige toekomst.

De nieuwe waardebepaling van Bitcoin

Hunter Horsley deelde onlangs een perspectief dat 2024 het jaar zal zijn waarin de ware waarde van bitcoin in de kapitaalmarkten zal worden onthuld. Volgens Horsley heeft de introductie van Bitcoin ETF’s de manier waarop Bitcoin wordt geprijsd fundamenteel veranderd, door marktparticipatie te vergroten die voorheen beperkt was. “Vergeet wat je wist over de prijs van Bitcoin. In 2024 gaan we ontdekken hoe de volledige kapitaalmarkt Bitcoin daadwerkelijk waardeert,” aldus Horsley in een bericht op X (voorheen Twitter).

Doordat er nu veel meer investeerders gemakkelijk toegang hebben tot bitcoin, gooit dit het roer volgens Horsley helemaal om. Hoe dit precies gaat uitpakken weten we nog niet uiteraard, maar Horsley verwacht positieve dingen. Wat wel zeker is volgens Horsley is dat de Bitcoin-markt fundementeel is veranderd en niet meer te vergelijken is met een jaar geleden.

“Bitcoin koers stijgt door maar één reden: te weinig aanbod”
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verandering in marktstructuur van Bitcoin

David Lawant, hoofd onderzoek bij brokerage-firma Falcon X, is het eens met Horsley’s visie en merkt op dat de marktstructuur van bitcoin al begonnen is te veranderen. De introductie van Bitcoin ETF’s heeft volgens Lawant een positieve impact gehad op de marktstructuur, met een afname in volatiliteit als gevolg. De handelsvolumes rondom de ‘ETF-fixtijden’, een specifiek moment voor ETF-gerelateerde handelsactiviteiten, zijn aanzienlijk toegenomen, wat wijst op een bredere en meer gestabiliseerde markt. Goed voor de koers van BTC op lange termijn dus.

De goedkeuring van Bitcoin ETF’s en de aankomende halving zijn slechts enkele van de factoren die de huidige positieve trend ondersteunen. Naarmate de marktstructuur verder verandert doordat er nieuwe soorten investeerders binnenstromen, kan de weg naar nieuwe hoogtes voor bitcoin minder volatiel en meer voorspelbaar worden Hetgeen de interesse van een nog breder publiek zou kunnen wekken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie