Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2024 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2024 18:44

Bitcoin markt is ’totaal veranderd’, met mogelijk grote impact op de koers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto update: Bitcoin herstellende na crash, markt kleurt groen

Foto: gnepphoto/Shutterstock

Na een periode van volatiliteit aan het begin van het jaar staat misschien wel op het punt bitcoin (BTC) om nieuwe recordhoogtes te bereiken. De $48.000 lijkt weer veroverd, dus nu zijn de pijlen nog verder naar boven gericht. De recent goedgekeurde spot exchange-traded funds (ETF’s) en de aankomende halving worden gezien als belangrijke katalysatoren die deze rally kunnen ondersteunen. CEO van fondsbeheerder Bitwise, Hunter Horsley, voorziet een bijzonder rooskleurige toekomst.

De nieuwe waardebepaling van Bitcoin

Hunter Horsley deelde onlangs een perspectief dat 2024 het jaar zal zijn waarin de ware waarde van bitcoin in de kapitaalmarkten zal worden onthuld. Volgens Horsley heeft de introductie van Bitcoin ETF’s de manier waarop Bitcoin wordt geprijsd fundamenteel veranderd, door marktparticipatie te vergroten die voorheen beperkt was. “Vergeet wat je wist over de prijs van Bitcoin. In 2024 gaan we ontdekken hoe de volledige kapitaalmarkt Bitcoin daadwerkelijk waardeert,” aldus Horsley in een bericht op X (voorheen Twitter).

Doordat er nu veel meer investeerders gemakkelijk toegang hebben tot bitcoin, gooit dit het roer volgens Horsley helemaal om. Hoe dit precies gaat uitpakken weten we nog niet uiteraard, maar Horsley verwacht positieve dingen. Wat wel zeker is volgens Horsley is dat de Bitcoin-markt fundementeel is veranderd en niet meer te vergelijken is met een jaar geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verandering in marktstructuur van Bitcoin

David Lawant, hoofd onderzoek bij brokerage-firma Falcon X, is het eens met Horsley’s visie en merkt op dat de marktstructuur van bitcoin al begonnen is te veranderen. De introductie van Bitcoin ETF’s heeft volgens Lawant een positieve impact gehad op de marktstructuur, met een afname in volatiliteit als gevolg. De handelsvolumes rondom de ‘ETF-fixtijden’, een specifiek moment voor ETF-gerelateerde handelsactiviteiten, zijn aanzienlijk toegenomen, wat wijst op een bredere en meer gestabiliseerde markt. Goed voor de koers van BTC op lange termijn dus.

De goedkeuring van Bitcoin ETF’s en de aankomende halving zijn slechts enkele van de factoren die de huidige positieve trend ondersteunen. Naarmate de marktstructuur verder verandert doordat er nieuwe soorten investeerders binnenstromen, kan de weg naar nieuwe hoogtes voor bitcoin minder volatiel en meer voorspelbaar worden Hetgeen de interesse van een nog breder publiek zou kunnen wekken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie