Kevin Schijven Kevin Schijven
28/12/2020 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2020 14:30

Bitcoin markt verschilt zeer met 2017 en ziet nauwelijks toename van particuliere investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin markt verschilt zeer met 2017 en ziet nauwelijks toename van particuliere investeerders

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het kostte drie jaar, maar deze maand werd eindelijk de beruchte all-time high (ATH) van de bitcoin (BTC) koers uit eind 2017 doorbroken. Bitcoin vestigde op 27 december wederom een nieuw record met een gemiddelde prijs rond $28.350.
Toch is er een groot verschil tussen de hedendaagse markt en de markt uit 2017. Er is volgens onderzoeksbureau Skew deze keer geen grote toename te zien in particuliere investeerders. Deze retail interesse piekte in 2017, maar er is nu wel een enorme toename aan institutionele interesse te zien:


In 2017 werd de markt vooral aangedreven door de hype omtrent initial coin offerings (ICO’s). Bijna elke dag verscheen er wel een nieuw cryptocurrency project op de markt. Echter crashte de markt kort daarna en de koersen van veel altcoins zijn nooit hersteld.
2020 werd gekenmerkt door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt alsmede de uitbraak van het coronavirus. Echter blijkt dat deze ontwikkelingen vooralsnog het grote publiek niet aantrekken. Analist Josh Rager denkt dat dit wellicht pas zal gebeuren wanneer bitcoin naar $50.000 stijgt:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1343100080438575105

“Denk persoonlijk niet dat retail aandacht zal schenken aan Bitcoin tot de volgende grote psychologische prijs van $50.000. Behalve een vriend die ernaar vroeg dichtbij $20k, ken ik geen andere no-coiners die over Bitcoin praten. We zijn nog ver van de top.”

Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, denkt dat we begin volgend jaar ook een toename zullen zien in de institutionele interesse in Ethereum (ETH):

“Voorspelling 2021: in 2021 zullen we zien dat instellingen beginnen ETH te kopen. Als je eenmaal accepteert dat Bitcoin waardevol kan zijn, opent het je mening voor de mogelijkheid dat andere cryptocurrencies ook waardevol kunnen zijn. Het is vanaf daar een veel gemakkelijkere sprong van BTC naar ETH. De CME-futures is het teken aan de wand. Ze zouden geen ETH-product lanceren als er geen vraag naar was.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie