Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2023 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2023 07:36

Bitcoin marktupdate: let deze week op deze data en prijzen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) tikte vrijdag kort de $31.000 aan, een nieuw record voor 2023. Echter zakte de koers daarna terug onder $30.500 en lukte niet gedurende het weekend niet om hierdoorheen te breken. Afgelopen nacht maakte bitcoin een duik naar $29.750, en herstelde vervolgens terug naar de $30.000, maar heeft daar momenteel moeite mee om aan vast te houden. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs naar $29.913 op Binance en €27.205 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 29%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $579 miljard en de dominantie op 45,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 69 (Greed).

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe macro-data deze week

Naar verwachting wordt het qua macro-economische data een rustigere week dan afgelopen week. In de aandelenmarkt is het zogenaamde earnings season, of resultatenseizoen, gaande. Echter is de correlatie tussen bitcoin en deze markten dit jaar weer flink afgezwakt.

Daarnaast krijgen we meerdere toespraken van Federal Reserve ambtenaren die mogelijk meer inzicht kunnen bieden in het beleid omtrent de renteverhogingen. Ook volgen nog Amerikaanse huizenmarkt cijfers en werkloosheidscijfers alsmede de Europese consumentenprijsindex (CPI) op woensdag. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) volgt pas over twee weken, op 2 en 3 mei.

Advertentie

4 data om in de gaten te houden voor verkoopdruk

De Nederlandse analist Maartunn waarschuwt daarnaast voor nog vier belangrijke data dit jaar: 26 mei, 7 augustus, 19 oktober en 30 december. De Amerikaanse overheid is wellicht van plan om delen van zijn enorme bitcoin buit op deze dagen te verkopen. De Amerikaanse regering heeft nog zo’n 41.491 BTC in bezit, ter waarde van $1,24 miljard. We krijgen dus mogelijk wat verkoopdruk op deze dagen te zien, waarschuwt de analist.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Aantal bitcoin transacties is sterk aan groeien

Ondertussen is het Bitcoin netwerk weer aan het groeien, meldt analysebedrijf Glassnode. Het aantal organische bitcoin transacties is sterk aan het toenemen en komt in de buurt van de cyclustop met meer dan 270.000 transacties per dag.

Ook het driemaandelijkse handelsvolume kwam in de buurt van de all-time high in het eerste kwartaal van 2023, meldt analist Clara Medalie van Kaiko. Binance nam hier echter de leiding in en het beursplatform stopte op 22 maart met kosteloos handelen voor bitcoin handelsparen.

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin weerstand en support

Tot slot meldt analist Ali Martinez dat het gebied tussen $30.270 en $32.150 vooralsnog een moeilijke obstakel is om te overbruggen. Ondertussen houdt het gebied tussen $29.330 en $32.200 nog sterk stand. Dat komt omdat 700.000 adressen hier zo’n 390.000 BTC kochten. Als de supportzone hier toch breekt, dan ligt het volgende supportgebied tussen $27.600 en $28.450, meldt de analist.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie