bitcoin_marktwaarde_bereikt_jaarlijks_dieptepunt_van_81_27_miljard_dollar

Bitcoin marktwaarde bereikt jaarlijks dieptepunt van $81,27 miljard

4

Bitcoin (BTC) ging op maandag weer door in een neerwaartse koers. Het heeft hiermee tevens een jaarlijks dieptepunt weten te bereiken; de totale marktwaarde van de cryptocurrency stond vanochtend op zo’n $81,27 miljard, met een gemiddelde prijs van zo’n $4.674,58 (via Coinmarketcap.com). Al met al lijkt het ernaar dat de kansen op het bereiken van een zogenaamde ‘double bottom’ dit jaar voor BTC steeds groter worden.  

Het lijkt er op dat de fork van Bitcoin Cash (BCH) een van de grootste oorzaken is voor de dalende marktkoersen. Hiernaast heeft tevens een van de grotere mining bedrijven recent besloten haar hash power te verzetten naar Bitcoin ABC – een van de BCH blockchain splits. Hoewel de trend mogelijk maar van korte duur kan zijn zal het de crypto-markt er nog instabieler laten uitzien dan voorheen.

Crypto analisten zoals Willy Woo en Crypto Rand voorspellen inmiddels dat de digitale currency nog verder zal kunnen dalen tot de $4.500-$5.000 regio. Echter blijven er ook bullish analisten zoals Tom Lee, wie nog steeds voorziet dat BTC de $15.000 zal bereiken aan het einde van dit jaar; dusdanig zullen de effecten van de BCH-fork dus vrij beperkt blijven. Aan de andere kant wijkt Fundstrat inmiddels weer af van haar voorspelling van $25.000.

Technische inzichten

Er blijft toch een grote kans dat de bulls voor een sterke, positieve correctie zullen zorgen. Dit geeft in ieder geval genoeg long mogelijkheden om terug te keren naar het niveau dat is aangegeven in de onderstaande Fibonacci grafiek:

bitcoin_marktwaarde_bereikt_jaarlijks_dieptepunt_van_81_27_miljard_dollar_grafiek

Of BTC daadwerkelijk nog bovenstaande optimistische waardes zal bereiken blijft nog de vraag. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws