Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2024 20:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 19:20

Bitcoin massaal gezocht door Nederlanders: trending op Google

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlanders zoeken massaal naar Bitcoin: trending op Google

Foto: Jarretera/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers wereldwijd met het aanstaande beslismoment in de race om Exchange-Traded Funds (ETF’s). Ook in ons kikkerlandje kijken mensen met grote interesse naar het decentrale activum. Bitcoin staat vandaag namelijk op plek 3 wat betreft meest gezochte zoektermen op Google.

Steeds minder bitcoins beschikbaar op beurzen, laagste punt in jaren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10k+ Bitcoin zoekopdrachten

Morgen staat de laatste deadline van de gezamenlijke Bitcoin ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares op de agenda, en naar verwachting zullen meerdere uitgevers groen licht ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De introductie van Bitcoin beursfondsen wordt als een groot moment voor ‘s werelds grootste crypto beschouwd, en dus houden veel mensen de laatste ontwikkelingen in de gaten.

De interesse blijkt zelfs zo hoog dat Bitcoin in ons land op de derde plek staat wat betreft dagelijkse zoektrends op Google. Google Trends verschaft niet het exacte aantal zoekopdrachten, maar indiceert dat het aantal op zijn minst 10.000 bedraagt.

Het grote aantal zoekopdrachten geeft een perfecte illustratie van de ETF-hype weer die nu zijn piek lijkt te bereiken. Als morgen daadwerkelijk de allereerste Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, zoals al maanden wordt verwacht, is de kans groot dat de opwinding naar een nog hoger niveau wordt getild.

Op plek 2 staat ‘Belastingdienst’ en ‘Franz Beckenbauer’ wordt alsmede zijn overlijden vandaag het meest gezocht op Google in Nederland.

Andere tekenen van ETF-hype

De ETF-hype komt ook sterk naar voren in de stijgende bitcoin koers. Gisteren steeg bitcoin namelijk van een dieptepunt van grofweg 43.300 dollar tot een absolute piek van boven de 47.000 dollar. De laatste keer dat bitcoin op een dergelijke prijs stond was begin april 2022.

Het algehele marktsentiment is bovendien tot hoogtes getild die sinds de piek van de vorige bullmarkt niet meer gezien zijn. De welbekende Fear & Greed Index is vandaag namelijk binnengekomen op 76 uit 100, wat wijst op ‘extreme greed’. De laatste keer dat eenzelfde niveau werd bereikt was in november 2021.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie