Roy van Krieken Roy van Krieken
09/01/2024 12:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 11:28

Bitcoin ETF’s: Marktsentiment vertoont ‘extreme hebzucht’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-ETF-fear-greed

Foto: Shutterstock/Minerva Studio

De crypto-industrie staat op een potentieel keerpunt met de groeiende verwachtingen rond de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Deze anticipatie heeft geleid tot een opvallende stijging in ‘hebzucht’ van crypto investeerders. De Crypto Fear & Greed Index is nu in de zone van “extreme hebzucht” beland, een niveau dat niet meer gezien is sinds de recordhoogtes van bitcoin in november 2021.

Crypto ontbijt: Recordgroei voor Bitcoin ETF’s, maar Genesis plant dump
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Marktsentiment in de lift

De Crypto Fear & Greed Index, dat het sentiment in de cryptomarkt elke dag peilt, is gestegen tot 76 uit 100, een duidelijke indicatie van het groeiende vertrouwen en optimisme onder investeerders. Deze index, die gegevens verzamelt vanuit verschillende marktindicatoren zoals volatiliteit, marktmomentum, sociale media, en trends, biedt een unieke blik op de houding van beleggers in de cryptosector. Het laat duidelijk zien dat de crypto gemeenschap enorm positief is.

De mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF’s wordt breed gezien als een mijlpaal voor de cryptowereld. Het zou de deur openen voor traditionele beleggers om eenvoudiger in de cryptomarkt te stappen, wat kan leiden tot een toename in vraag en potentieel hogere prijzen voor bitcoin en andere cryptomunten. Deze ontwikkeling wordt niet alleen gezien als een stimulans voor de markt, maar ook als een teken van erkenning en legitimiteit van cryptocurrencies in de bredere financiële wereld.

Het feit dat de komst van een Bitcoin spot ETF nu zeer spoedig verwacht wordt, is vanzelfsprekend iets waar crypto investeerders enorm enthousiast van worden.

Advertentie

De komst van Bitcoin ETF’s

Ondanks het positieve sentiment, blijven er kritische geluiden bestaan over de risico’s en volatiliteit van de cryptomarkt. Organisaties zoals Better Markets waarschuwen dat de goedkeuring van ETF’s een “historische vergissing” zou kunnen zijn, wijzend op de inherente risico’s verbonden aan de cryptosector.

Terwijl de crypto gemeenschap wacht op het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over Bitcoin ETF’s, blijft het marktsentiment optimistisch. De stijging in de Crypto Fear & Greed Index weerspiegelt een breed vertrouwen in de potentie van Bitcoin. De komende dagen zullen cruciaal worden, en zullen bewijzen of het optimisme van crypto investeerders terecht was.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie