Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2024 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 09:04

Bitcoin ETF: wat zijn de volgende stappen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
blackrock-bitcoin-BTC-ETF-SEC

Foto: Shutterstock/Zuzz

De cryptowereld staat mogelijk op het punt van een grote doorbraak met de introductie van spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), een ontwikkeling die al jarenlang wordt besproken. Na een decennium van afwijzingen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijken de deuren nu eindelijk open te gaan voor deze innovatieve beleggingsproducten. De laatste aanvragen en wijzigingen worden ingediend en de markt is in afwachting van goedkeuring. Wat moet er nu nog gebeuren?

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De beslissende momenten voor Bitcoin

De volgende stappen in het goedkeuringsproces van een spot Bitcoin ETF zijn cruciaal. Vermogensbeheerders dienen hun laatste wijzigingen in middels S-1 aanmeldingen, waarbij onder meer de resterende kosten en tickers bekendgemaakt worden. Tegelijkertijd worden de 19-b formulieren ingediend, de laatste stappen voor een definitieve uitspraak van de SEC. Onder meer BlackRock zou al deze stappen al hebben doorlopen.

Dat betekent dat er eigenlijk geen volgende stap meer is, tot de SEC met een oordeel komt. De beslissing zou zelfs kunnen vallen zonder een formele stemming van de SEC-commissarissen, dat meldt ETF-expert Eric Balchunas aan Cointelegraph:

“We weten niet eens zeker of ze gaan stemmen. [Ze zouden iets kunnen gebruiken dat gedelegeerde bevoegdheid heet, maar dat weten we niet. Het lijkt erop dat er drie opties zijn: stemmen of gedelegeerde bevoegdheid gebruiken, wat betekent dat ze het moeten goedkeuren, want toen ze de vorige weigerden, hadden ze geen stem.”

Advertentie

De impact van goedkeuring

Een goedkeuring van Bitcoin ETF’s zou een historisch moment betekenen voor de cryptosector. Al jaren wordt er gespeculeerd over de mogelijke invloed van dergelijke fondsen op de markt. Experts suggereren dat de goedkeuring het makkelijker maakt voor traditionele investeerders om in crypto te stappen, wat kan leiden tot een verhoogde vraag en potentieel hogere prijzen voor bitcoin en andere cryptocurrencies. Bovendien zou het een erkenning zijn van de volwassenheid en legitimiteit van de cryptomarkt.

Ondanks de positieve vooruitzichten is er ook kritiek. Zo waarschuwde Better Markets in een brief dat de goedkeuring van ETF’s een “historische vergissing” zou zijn, wijzend op de risico’s en volatiliteit van de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie