Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2024 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 09:04

Bitcoin ETF: wat zijn de volgende stappen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
blackrock-bitcoin-BTC-ETF-SEC

Foto: Shutterstock/Zuzz

De cryptowereld staat mogelijk op het punt van een grote doorbraak met de introductie van spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), een ontwikkeling die al jarenlang wordt besproken. Na een decennium van afwijzingen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijken de deuren nu eindelijk open te gaan voor deze innovatieve beleggingsproducten. De laatste aanvragen en wijzigingen worden ingediend en de markt is in afwachting van goedkeuring. Wat moet er nu nog gebeuren?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De beslissende momenten voor Bitcoin

De volgende stappen in het goedkeuringsproces van een spot Bitcoin ETF zijn cruciaal. Vermogensbeheerders dienen hun laatste wijzigingen in middels S-1 aanmeldingen, waarbij onder meer de resterende kosten en tickers bekendgemaakt worden. Tegelijkertijd worden de 19-b formulieren ingediend, de laatste stappen voor een definitieve uitspraak van de SEC. Onder meer BlackRock zou al deze stappen al hebben doorlopen.

Dat betekent dat er eigenlijk geen volgende stap meer is, tot de SEC met een oordeel komt. De beslissing zou zelfs kunnen vallen zonder een formele stemming van de SEC-commissarissen, dat meldt ETF-expert Eric Balchunas aan Cointelegraph:

“We weten niet eens zeker of ze gaan stemmen. [Ze zouden iets kunnen gebruiken dat gedelegeerde bevoegdheid heet, maar dat weten we niet. Het lijkt erop dat er drie opties zijn: stemmen of gedelegeerde bevoegdheid gebruiken, wat betekent dat ze het moeten goedkeuren, want toen ze de vorige weigerden, hadden ze geen stem.”

Advertentie

De impact van goedkeuring

Een goedkeuring van Bitcoin ETF’s zou een historisch moment betekenen voor de cryptosector. Al jaren wordt er gespeculeerd over de mogelijke invloed van dergelijke fondsen op de markt. Experts suggereren dat de goedkeuring het makkelijker maakt voor traditionele investeerders om in crypto te stappen, wat kan leiden tot een verhoogde vraag en potentieel hogere prijzen voor bitcoin en andere cryptocurrencies. Bovendien zou het een erkenning zijn van de volwassenheid en legitimiteit van de cryptomarkt.

Ondanks de positieve vooruitzichten is er ook kritiek. Zo waarschuwde Better Markets in een brief dat de goedkeuring van ETF’s een “historische vergissing” zou zijn, wijzend op de risico’s en volatiliteit van de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie