Simon Bosch Simon Bosch
27/01/2023 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 06:04

Bitcoin miljonair: bullmarkt begint als inflatie dit punt bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Un anuncio de la FED dispara al Bitcoin un 10% encima de los 22.000$

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bijna niemand had verwacht dat cryptocurrencies zo hard in waarde zouden dalen. Maar niet getreurd; na regen komt zonneschijn, een nieuwe bullmarkt is natuurlijk nooit uit te sluiten. Antony Scaramucci van het investeringsfonds SkyBridge Capital heeft zich nog niet uit het veld laten slaan. Hij verwacht dat we binnenkort weer in beter vaarwater terechtkomen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin snel weer in bullmarkt?

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, wordt door velen gezien als een belangrijke oorzaak voor de bearmarkt in crypto. De inflatie is immers hoog, en investeren in cryptocurrencies is in theorie een manier om de waarde van je geld te beschermen. Helaas heb je het als crypto-HODL’er vermoedelijk erg zwaar gehad.

Door de inflatie heeft de centrale bank de rentes in recordtempo verhoogd, wat ook buiten de crypto-wereld een deuk in activa heeft geslagen. Anthony Scaramucci sprak op het Bloomberg New Economy Forum. Hij denkt dat dit harde beleid binnenkort ten einde loopt. Hij denkt dat als de inflatie zakt naar 4 tot 5% de Fed zal stoppen met het verhogen van de rentes.

Dit zou voor stijgingen in de crypto-markt zorgen. Veel mensen zullen volgens de topman short zijn op cryptovaluta, waardoor zijn gedwongen zouden worden om hun posities te sluiten. Dit zou een wedergeboorte van de crypto-markt kunnen vertegenwoordigen. Helaas verduidelijkt hij niet of hij denkt dat de rentes alleen stoppen met stijgen, of dat ze ook weer gaan dalen. Volgens Bloomberg heeft Scaramucci’s fonds een blootstelling van ongeveer 10% aan bitcoin (BTC).

Advertisement

Scaramucci geraakt door SBF en FTX

Ook verklaarde de investeerder dat hij geld heeft verloren op de problemen bij FTX. SkyBridge ontving vlak voordat FTX in de problemen kwam 45 miljoen dollar aan kapitaal van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. Het geld gebruikte hij om 10 miljoen dollar om FTT-tokens te kopen. Dit zou SkyBridge hebben verkocht met een verlies van 9,6 miljoen dollar.

Eerder dit jaar vergeleek hij zijn voormalige vriend nog met de oplichter Bernie Madoff. Er zou een plekje voor SBF in de negende cirkel van de hel gereserveerd zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement