Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 07:00

´´Ik zag SBF als de Mark Zuckerberg van crypto´´

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dit is waarom de crypto markt snel herstelt, aldus hedgefondsmanager

Foto: Al Teich / Shutterstock.com

Anthony Scaramucci, de CEO van hedgefonds SkyBridge Capital, heeft zich in een interview met Cointelegraph op het World Economic Forum in Davos uitgelaten over Sam Bankman-Fried (SBF). Verder gaf hij ook zijn mening met betrekking tot de kracht van blockchaintechnologie.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX oprichter is de Bernie Madoff van crypto

De CEO van SkyBridge Capital gaf aan dat hij de voormalig-CEO van FTX volledig vertrouwde. Hij zei tevens dat de ‘’negende cirkel van de hel’’ gereserveerd is voor SBF. Hij vergelijkt hem dan ook met Bernie Madoff, de grootste fraudeur van Wall Street die een celstraf van 150 jaar aan zijn broek had hangen.

‘’Ik dacht eigenlijk dat hij de Mark Zuckergberg van crypto was. Ik wist niet dat hij de bernie Madoff was. En dat is iets wat ik moet accepteren. En dus accepteer ik het.’’

Hij zegt blij te zijn om te praten over zijn fouten om SBF te vertrouwen:

‘’Ik praat er graag over, want als ik kan voorkomen dat iemand anders zo’n calamiteit krijgt, gewoon door van ons te leren, dan is dat het waard voor mij.’’

Eerder kon je al in het crypto nieuws lezen dat Scaramucci in een gesprek met CNBC liet weten dat hij bezig is met het terugvorderen van zijn aandeel van zijn bedrijf dat FTX verloor. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het aandeel van 30% dat FTX Ventures heeft verworven ergens in 2023 zal worden teruggegeven.

Advertentie

”Blockchain wordt een groot gedeelte van de toekomst”

Scaramucci concludeerde dat hij veel fouten had gemaakt tijdens zijn bitcoin (BTC)- en cryptoreis. Het kostte hem vele jaren en interacties met leiders in de industrie voordat hij investeerde. Hij legt uit dat het scepticisme richting crypto en de onderliggende blockchain meestal ontstaat uit een gebrek aan kennis:

”Hoe meer huiswerk je doet over de blockchain, hoe meer je begrijpt hoe de blockchain een heel groot deel van onze toekomst gaat uitmaken.”

Uiteindelijk, naarmate meer en meer mensen het belang beginnen te begrijpen van transacties met elkaar zonder tussenkomst van een derde partij, zal de Bitcoin en blockchain een vlucht nemen volgens Scaramucci.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie