Roy van Krieken Roy van Krieken
25/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 18:05

Bitcoin minder volatiel dan S&P500 en Nasdaq, kans op uitbraak blijft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin minder volatiel dan S&P500 en Nasdaq, kans op uitbraak blijft

Foto: Krisda/Shutterstock

De BTC koers beweegt zich al maanden eigenlijk alleen maar horizontaal. Dat zijn we uiteraard niet van de koning der cryptocurrencies gewend, die voorheen juist bekend stond als enorm volatiel. Het betekent dat op dit moment bitcoin (BTC) zelfs minder volatiel is dan de bakermatten van de aandelenmarkt: de S&P500 en de Nasdaq.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lage bitcoin-volatiliteit

De volatiliteit van bitcoin gedurende de afgelopen 20 dagen staat op het laagste punt sinds 2018! Dat blijkt uit data van Kaiko die gisteren werden gepubliceerd. Dit is tevens de eerste keer sinds 2018 dat bitcoin minder volatiel is dan zowel de S&P500 als Nasdaq indices. 

De bitcoin-volatiliteit is in die tijd wel eens vaker onder die van de Nasdaq geraakt, omdat deze index voornamelijk bestaat uit tech-aandelen die over het algemeen wat volatieler zijn dan aandelen van bedrijven uit andere sectoren, maar nu beweegt de bitcoin koers ook minder heftig dan de S&P500.

Volgens crypto-analist TechDev kan de historisch lage volatiliteit van de bitcoin koers wijzen op een mogelijk uitbraak in de nabije toekomst. Hij verwacht tevens dat deze uitbraak richting de bovenzijde zal zijn en dat bitcoin beter zal gaan presteren dan de aandelenmarkt.

Komt er een bitcoin uitbraak aan?

Ook andere analisten maken zich op voor een grote beweging van de BTC koers. Historisch gezien kwam er na tijden van extreem lage volatiliteit altijd een serieuze koersuitbraak. Als de volatiliteit afneemt, neemt de kans op juist weer meer volatiliteit toe. Econoom Alex Krüger deelde een tijdje terug de volgende grafiek en liet daarin een aantal momenten zien waarin de volatiliteit ook zo laag was:

Wellicht dat we ons nu dus bevinden in de stilte voor de storm. Veel analisten zijn het er in ieder geval over eens dat serieuze koersbewegingen op de agenda staan voor bitcoin. Welke kant de koers op zaal gaan is natuurlijk niet te voorspellen. De tijd zal het vroeg of laat leren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie