Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 12:15

Bitcoin miners accumuleerden maar liefst $600 miljoen aan BTC in afgelopen 6 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kasper’s kijk: De (gevaarlijke) verschillen tussen bitcoin ETF’s

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks dat de cryptocurrency markt de laatste dagen rood kleurt door ontwikkelingen op de aandelenmarkt in verband met Evergrande, blijven veel on-chain gegevens voor bitcoin (BTC) er positief uitzien.

Analysebedrijf Glassnode meldt in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 20 september, dat bitcoin-miners het afgelopen jaar maar liefst $14.000 BTC, ter waarde van $600 miljoen, hebben geaccumuleerd.

“Na een significante distributie van miners die plaatsvond in januari-februari 2021, hebben miners over een periode van 6,5 maand 14.000 BTC aan verzameld. Eind augustus vond een matige uitgave van ongeveer 1.360 BTC plaats, maar de opwaartse trend in het niet-uitgegeven aanbod van miners lijkt weer in het spel te zijn.”

Aldus Glassnode, die een aantal dagen geleden al dergelijke cijfers over deze trend deelde:

Glassnode meldt dat de hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin netwerk afgelopen week naar een gemiddelde van 137 exahashes per seconde (EH/s) is gestegen, een herstel van 52% ten opzichte van het dieptepunt. Dat is alsnog een kwart onder de piek van mei. Dergelijke cijfers waren onlangs op Crypto Insiders te lezen, de cijfers verschillen iets omdat het om schattingen gaat. Glassnode heeft het dieptepunt op 90 EH/s staan, Bitinfocharts op 68 EH/s.

Het analysebedrijf meldt verder dat miners tijdens deze bull-markt cyclus meer BTC vasthouden dan in vorige cycli, ondanks de veel hogere koers. Dat geeft aan dat zij niet tegen de huidige prijzen bereid zijn om te verkopen, waarschijnlijk omdat zij hogere prijzen verwachten.

Ook meldt Glassnode dat het totale bitcoin balans op cryptocurrency-exchanges is gedaald naar maar 13% van het circulerende aanbod, het laagst sinds februari 2018. De oprichters van Glassnode meldde dit al enkele dagen geleden:

Echter lijkt er momenteel wellicht toch een trendommekeer plaats te vinden. Analist Will Clemente meldt dat het BTC balans op Binance weer toeneemt:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie