Roy van Krieken Roy van Krieken
20/09/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2021 15:33

Recente bitcoin crash veroorzaakt door een Chinees bedrijf? Analist Colin Wu gelooft van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Recente bitcoin crash veroorzaakt door een Chinees bedrijf Analist Colin Wu gelooft van wel

Helaas wist de bitcoin (BTC) koers niet de opwaartse trend die zich een aantal weken geleden manifesteerde door te zetten. Een relatief grote crash zorgde ervoor dat de crypto markten behoorlijk rood kleurden. Uiteraard is er nog geen man overboord, maar de intensiteit van de crash was opmerkelijk te noemen.

‘Ik verdedig het recht om bitcoin te kopen’ – JPMorgan baas draait bij
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Colin Wu

Volgens een bekende analist op Twitter, Colin Wu, had deze crash een hele duidelijke reden. Volgens hem lag er namelijk een Chinees vastgoedbedrijf ten grondslag aan de recente heftige correctie.

Hij geeft aan dat de aandelenbeurs in Hong Kong tegelijkertijd een heftige correctie ervaarde. Vooral de Hang seng index verloor op de beurs in Hong Kong behoorlijk. Deze index daalde in een korte tijd maar liefst 7% en bereikte hiermee een dieptepunt dat in een jaar tijd niet meer gezien werd.

De reden voor de crash van de beurs in Hong Kong is toe te wijzen aan een enkel Chinees bedrijf, zo stelt Wu. Het gaat hier om Evergrande Estate Group. Dit is het op-een-na grootste vastgoedbedrijf van China en staat zelfs in de Fortune 500 van de grootste bedrijven ter wereld.

Het gaat niet goed met Evergrande. Volgens Wu heeft het bedrijf meer dan $2 biljoen aan schulden openstaan en het aandeel van het bedrijf dook in een behoorlijke vaart naar beneden de afgelopen tijd.

Een vastgoedreus met een dergelijke hoeveelheid aan schuld zorgt voor kopzorgen bij investeerders over de hele wereld. Niet alleen in de traditionele aandelenmarkt, maar ook in de wereld van crypto. Volgens Wu ondervond vrijwel elke soort activa effect van de ontwikkelingen in China en Hong Kong. Een schuldencrisis bij een vastgoedbedrijf van dergelijke omvang is uiteraard geen fraaie ontwikkeling.

Ook het beroemde nieuwsplatform Bloomberg deelde de conclusie van Colin Wu. Zij geven eveneens aan dat de onzekerheid omtrent het gigantische Evergrande Estate Group ervoor zorgt dat crypto investeerders eieren voor hun geld namen. 

Of de recente crypto crash daadwerkelijk veroorzaakt werd door het Chinese vastgoedbedrijf is natuurlijk onmogelijk te zeggen. Desalniettemin zijn er enkele vooraanstaande analisten die hier heilig van overtuigd zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie