Roy van Krieken Roy van Krieken
20/09/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2021 15:33

Recente bitcoin crash veroorzaakt door een Chinees bedrijf? Analist Colin Wu gelooft van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Recente bitcoin crash veroorzaakt door een Chinees bedrijf Analist Colin Wu gelooft van wel

Helaas wist de bitcoin (BTC) koers niet de opwaartse trend die zich een aantal weken geleden manifesteerde door te zetten. Een relatief grote crash zorgde ervoor dat de crypto markten behoorlijk rood kleurden. Uiteraard is er nog geen man overboord, maar de intensiteit van de crash was opmerkelijk te noemen.

Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts

Colin Wu

Volgens een bekende analist op Twitter, Colin Wu, had deze crash een hele duidelijke reden. Volgens hem lag er namelijk een Chinees vastgoedbedrijf ten grondslag aan de recente heftige correctie.

Hij geeft aan dat de aandelenbeurs in Hong Kong tegelijkertijd een heftige correctie ervaarde. Vooral de Hang seng index verloor op de beurs in Hong Kong behoorlijk. Deze index daalde in een korte tijd maar liefst 7% en bereikte hiermee een dieptepunt dat in een jaar tijd niet meer gezien werd.

De reden voor de crash van de beurs in Hong Kong is toe te wijzen aan een enkel Chinees bedrijf, zo stelt Wu. Het gaat hier om Evergrande Estate Group. Dit is het op-een-na grootste vastgoedbedrijf van China en staat zelfs in de Fortune 500 van de grootste bedrijven ter wereld.

Het gaat niet goed met Evergrande. Volgens Wu heeft het bedrijf meer dan $2 biljoen aan schulden openstaan en het aandeel van het bedrijf dook in een behoorlijke vaart naar beneden de afgelopen tijd.

Een vastgoedreus met een dergelijke hoeveelheid aan schuld zorgt voor kopzorgen bij investeerders over de hele wereld. Niet alleen in de traditionele aandelenmarkt, maar ook in de wereld van crypto. Volgens Wu ondervond vrijwel elke soort activa effect van de ontwikkelingen in China en Hong Kong. Een schuldencrisis bij een vastgoedbedrijf van dergelijke omvang is uiteraard geen fraaie ontwikkeling.

Ook het beroemde nieuwsplatform Bloomberg deelde de conclusie van Colin Wu. Zij geven eveneens aan dat de onzekerheid omtrent het gigantische Evergrande Estate Group ervoor zorgt dat crypto investeerders eieren voor hun geld namen. 

Of de recente crypto crash daadwerkelijk veroorzaakt werd door het Chinese vastgoedbedrijf is natuurlijk onmogelijk te zeggen. Desalniettemin zijn er enkele vooraanstaande analisten die hier heilig van overtuigd zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie