Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2021 12:15

Bitcoin (BTC) koers zakt en president El Salvador koopt weer de dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt en president El Salvador koopt weer de dip

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de gehele cryptocurrency markt even een flinke correctie omlaag maakte. Bitcoin (BTC) stond zelfs even bijna 10% in de min ten opzichte met 24 uur eerder. Desondanks geloven veel mensen dat de bitcoin koers nog hard kan stijgen dit jaar

Een van deze personen is waarschijnlijk Nayib Bukele, president van El Salvador. El Salvador maakte op 7 september geschiedenis toen het als eerste land ter wereld een nieuwe wet doorvoerde voor bitcoin. Bitcoin is nu een officiële valuta van het land en een wettelijk erkent betaalmiddel.

Dat ging echter gepaard met een flink crash van de koersen. Bitcoin daalde op 7 september hard omlaag. De BTC koers zakte met bijna 20% vanaf $52.750 en kwam toen zelfs even onder $43.000 uit.

Bukele besloot toen om gelijk de “dip te kopen.” Hij kocht met zijn regering toen maar liefst 550 BTC, ter waarde van zo’n $25 miljoen. Vandaag is bitcoin weer flink gedaald en Bukele meldt dat hij wederom de dip heeft gekocht:

El Salvador bewaart dus nu 700 BTC, ter waarde van ongeveer $32 miljoen, in zijn reserves. In een verwijzing naar “niet financieel advies,” noemt Bukele het “presidentieel advies” en zegt hij: “Ze kunnen je nooit verslaan als je de dips koopt.”

Inmiddels is bitcoin weer ietsjes aan het herstellen. BTC zakte even naar $44.500 vanochtend en duwt momenteel tegen $45.350 aan. Of dit herstel ook gelijk door zal zetten, is maar de vraag.

Lang niet iedereen is in El Salvador blij met de nieuwe bitcoin wet. Onlangs gingen weer grote groepen mensen de straat op om te protesteren tegen de wet, maar vooral tegen het regime van Bukele. Een van de nieuwe “Chivo” geldautomaten werd zelfs in de brand gestoken. Desondanks installeerde El Salvador onlangs weer een reeks nieuwe automaten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie