Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin miners dumpen BTC op exchanges, maar tegelijkertijd is er een enorme...

Bitcoin miners dumpen BTC op exchanges, maar tegelijkertijd is er een enorme instroom van nieuw geld

- Advertentie -

De hoeveelheid bitcoin (BTC) die vanuit miners op cryptocurrency-exchanges wordt gestort is hard aan het toenemen. Volgens gegevens van blockchain analysebedrijf Glassnode is deze ‘miners to exchange flow’ in de afgelopen 24 uur met maar liefst 271,6% toegenomen.

Het twee dagen moving average (2d MA) van dit volume is van 6.754 BTC naar maar liefst 25.101 BTC gestegen. Dat betekent dat een grote groep miners aan het incasseren is door hun bitcoin op de spotmarkt te dumpen.

Zo een grote toename kan echter de verkoopdruk op de markt laten toenemen en dat kan wellicht een sterk effect hebben op de koers van bitcoin. Vanochtend was al een korte dip te zien waardoor de prijs even onder de $15.200 uitkwam.

Deze dip was van korte duur en dat komt wellicht omdat er tegelijkertijd een grote instroom te zien is van nieuw geld vanuit de institutionele investeerders. Dat meldt de populaire crypto-analist Willy Woo op basis van gegevens van Glassnode:

Dit is nieuw geld dat de markt instroomt vanuit investeerders met een hoog netto vermogen. Woo noemt deze enorme instroom ongekend en hij is daarom zeer bullish over de koers. Door deze instroom neemt wellicht de verkoopdruk, die door het bovenstaande verhaal ontstaat, weer af.

Onlangs meldde Woo dat de bitcoin rally van de afgelopen paar dagen de “meest organische pomp is in jaren” en dat een zogenaamde blow-off top onwaarschijnlijk is. Bekijk hier ook de nieuwe bitcoin koersanalyse van Crypto Insider Michiel die vanochtend werd uitgebracht.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.141,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€13.891,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€13.911,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.950,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€13.998,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...