Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin had de “meest organische pomp in jaren,” analist legt uit waarom...

Bitcoin had de “meest organische pomp in jaren,” analist legt uit waarom een blow-off top onwaarschijnlijk is

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) maakte deze week een ongekende rally mee die de prijs van $13.500 naar $16.000 bracht, het hoogste niveau sinds januari 2018. Momenteel consolideert de prijs rond de $15.500.

Willy Woo, een populaire bitcoin-analist in de crypto-sector, noemt de huidige rally de “meest organische pomp die hij in jaren gezien heeft” en zegt dat een zogenaamde blow-off top onwaarschijnlijk is.

Een blow-off top is een steile daling kort na een snelle stijging van de prijs. Woo meldt in een nieuwe koersanalyse op 6 november waarom hij verwacht dat dit niet gaat gebeuren.

Ten eerste omdat de afgelopen tijd een enorme hoeveelheid bitcoin van cryptocurrency-exchanges is afgehaald. Deze net flow uit exchanges duidt aan dat investeerders juist bitcoin (bij)kopen en nog niet bereid zijn om de BTC te verkopen.

Ten tweede voegt Woo daaraan toe dat er een gigantische instroom was van nieuwe investeerders in de markt, kort voor de prijsstijging van deze week. De laatste keer dat een dergelijke instroom te zien was, was in oktober 2017, kort voordat bitcoin aan zijn beruchte rally begon naar de all-time high (ATH) van $20.000.

Ten derde meldt Woo dat de funding rates van perpetual futures momenteel redelijk hoog liggen. Perpetual futures zijn contracten die niet automatisch aflopen. Funding rates zijn periodieke betalingen over deze contracten. Als de rente positief is, betalen longposities periodiek shortposities uit. Omgekeerd, wanneer de rente negatief is, betalen shortposities periodiek longposities uit.

Daarom concludeert de analist dat geen blow-off top te verwachten is. Woo zegt dat hij bullish is zowel over de korte termijn (twee weken) als de (middel) lange termijn (3 maanden). Well verwacht hij dat er in eerste instantie meer consolidatie zal plaatsvinden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...