Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers consolideert verder, is het nu tijd voor de altcoins?

Bitcoin (BTC) koers consolideert verder, is het nu tijd voor de altcoins?

- Advertentie -

De afgelopen 24 uur hebben de bulls twee keer geprobeerd om de bitcoin (BTC) koers weer boven de $15.700 te krijgen, maar dit was zonder succes. Het lijkt er dus op dat bitcoin af aan het koelen is na een behoorlijke rally de afgelopen dagen. Is het dan nu het moment voor de altcoins?

Bitcoin (BTC) in neerwaartse driehoek

De afgelopen 24 uur zagen er saai uit vergeleken met de voorgaande dagen. De BTC koers handelde horizontaal met een aantal pogingen om de $15.700 te doorbreken. Hier werd de koers telkens afgewezen en met de huidige koersbewegingen vormt bitcoin een neerwaartse driehoek.

De support van dit patroon bevindt zich ongeveer bij $15.400. Gisteravond leek het er heel even op dat de koers hier aan de onderzijde uit zou gaan breken. Even zakte de koers namelijk onder deze support om een low te vormen bij $15.190, maar de bulls reageerden hier direct. Hierdoor kon de koers weer richting de $15.700 stijgen maar opnieuw werd de koers hier afgewezen.

Een neerwaartse driehoek na een uptrend kan in sommige gevallen in indicatie zijn dat er een trendommekeer gaat plaatsvinden. Dit is uiteraard geen garantie dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Wel is de situatie op de dagelijkse tijdsframe nog steeds overkocht, en ook op de wekelijkse tijdsframe bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich nu in het overbought gebied. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.487 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Is het tijd voor de altcoins?

Vaak zien we bij een rally van de bitcoin prijs dat de altcoins juist in waarde dalen. Dit heeft er mee te maken dat altcoin houders hun alts omzetten in bitcoin om een graantje mee te kunnen pikken van de bitcoin stijging. Maar vervolgens is het ook vaak zo dat de altcoin koersen juist kunnen stijgen wanneer bitcoin na een rally corrigeert of consolideert.

Dat lijkt op dit moment weer te gebeuren. Ethereum (ETH) stijgt 6,9% in waarde, chainlink (LINK) krijgt er maar liefst 16,7% bij en ook cardano (ADA) maakt met een stijging van 8% een aardige stap.

De bitcoin dominantie is de afgelopen tijd toegenomen van 56% naar 66,5% en dat gebeurde eigenlijk in een ononderbroken rally. De bitcoin dominantie lijkt nu echter voor het eerst echte weerstand tegen de komen bij 65%. Daar werd de dominantie namelijk afgewezen en mocht deze nu door de 64,5% zakken (de 4-uurs 50-Moving Average) dan zou dit wel eens kunnen betekenen dat het nu aan de altcoins is om te gaan stijgen!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€13.980,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€13.677,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€13.763,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€13.806,60 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.822,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...