Timo Bult Timo Bult
07/11/2020 10:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2020 10:20

Bitcoin (BTC) koers consolideert verder, is het nu tijd voor de altcoins?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers consolideert verder, is het nu tijd voor de altcoins

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur hebben de bulls twee keer geprobeerd om de bitcoin (BTC) koers weer boven de $15.700 te krijgen, maar dit was zonder succes. Het lijkt er dus op dat bitcoin af aan het koelen is na een behoorlijke rally de afgelopen dagen. Is het dan nu het moment voor de altcoins?

Bitcoin (BTC) in neerwaartse driehoek

De afgelopen 24 uur zagen er saai uit vergeleken met de voorgaande dagen. De BTC koers handelde horizontaal met een aantal pogingen om de $15.700 te doorbreken. Hier werd de koers telkens afgewezen en met de huidige koersbewegingen vormt bitcoin een neerwaartse driehoek.
De support van dit patroon bevindt zich ongeveer bij $15.400. Gisteravond leek het er heel even op dat de koers hier aan de onderzijde uit zou gaan breken. Even zakte de koers namelijk onder deze support om een low te vormen bij $15.190, maar de bulls reageerden hier direct. Hierdoor kon de koers weer richting de $15.700 stijgen maar opnieuw werd de koers hier afgewezen.
Een neerwaartse driehoek na een uptrend kan in sommige gevallen in indicatie zijn dat er een trendommekeer gaat plaatsvinden. Dit is uiteraard geen garantie dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Wel is de situatie op de dagelijkse tijdsframe nog steeds overkocht, en ook op de wekelijkse tijdsframe bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich nu in het overbought gebied. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.487 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Is het tijd voor de altcoins?

Vaak zien we bij een rally van de bitcoin prijs dat de altcoins juist in waarde dalen. Dit heeft er mee te maken dat altcoin houders hun alts omzetten in bitcoin om een graantje mee te kunnen pikken van de bitcoin stijging. Maar vervolgens is het ook vaak zo dat de altcoin koersen juist kunnen stijgen wanneer bitcoin na een rally corrigeert of consolideert.
Dat lijkt op dit moment weer te gebeuren. Ethereum (ETH) stijgt 6,9% in waarde, chainlink (LINK) krijgt er maar liefst 16,7% bij en ook cardano (ADA) maakt met een stijging van 8% een aardige stap.
De bitcoin dominantie is de afgelopen tijd toegenomen van 56% naar 66,5% en dat gebeurde eigenlijk in een ononderbroken rally. De bitcoin dominantie lijkt nu echter voor het eerst echte weerstand tegen de komen bij 65%. Daar werd de dominantie namelijk afgewezen en mocht deze nu door de 64,5% zakken (de 4-uurs 50-Moving Average) dan zou dit wel eens kunnen betekenen dat het nu aan de altcoins is om te gaan stijgen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie