Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2023 15:00

Bitcoin mining op kernenergie: TeraWulf’s Nautilus maakt indruk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/polu_tsvet

Niet lang geleden opende in de Amerikaanse staat Pennsylvania de eerste bitcoin (BTC) miner die volledig op kernenergie draait. De installatie wordt beheerd door het mining bedrijf TeraWulf, en onlangs werden de resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. De cijfers liegen er niet om en zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Minen op kernenergie

Het Bitcoin mining centrum dat Nautilus heet heeft maart afgesloten met ongeveer 9.200 actieve miners. Deze duizenden miners hadden samen een rekenkracht van maar liefst 3 EH/s gedurende de hele maand maart, wat een stijging van 50% betekent ten opzichte van februari, dat blijkt uit een persbericht van TeraWulf.

TeraWulf gaf ook een kijkje in hun Nautilus bitcoin mining installatie. Op onderstaande video is te zien hoe Nautilus er van binnen uitziet.

Het bedrijf heeft momenteel twee mining installaties in gebruik. Nautilus in Pennsylvania en Lake Mariner in New York. Lake Mariner heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. Immers, de installatie is grotendeels afhankelijk van waterkracht. Samen hebben deze twee vestigingen een gemiddelde productiesnelheid bereikt van 7,5 BTC per dag, waarbij in maart 233 Bitcoin werden gemined.

Deze bitcoins hebben tegen de huidige koers van de koning der cryptocurrencies een marktwaarde van $6,2 miljoen. Per dag komt dit neer op iets meer dan $200.000 aan gedolven bitcoins.

Bitcoin mining moet duurzamer

Een topman bij TeraWulf, Kerri Langlais, zegt dat het bedrijf van plan is om de bedrijfsvoering in de nabije toekomst verder uit te breiden. Ze willen de mining capaciteit spoedig opschalen naar meer dan 5,5 EH/s, en dit op een zo duurzaam mogelijke manier.

“Naast de snelle opstart van 50 MW aan koolstofvrije capaciteit in de Nautilus-fabriek, gaat de bouw door in Lake Mariner, waar over enkele weken nog eens 50 MW aan capaciteit online komt. Zodra Nautilus volledig is opgestart en gebouw 2 bij Lake Mariner van stroom is voorzien, zal de totale hash-rate van TeraWulf naar verwachting toenemen tot 5,5 EH/”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie