bitcoin_moet_213000_dollar_bereiken_voordat_het_de_amerikaanse_dollar_kan_vervangen

Bitcoin moet $213.000 bereiken voordat het de Amerikaanse dollar kan vervangen

0

Bitcoin-enthousiasten hopen dat op een dag de cryptocurrency de dollar zal verdringen. De Union Bank of Switzerland (UBS) heeft aangegeven dat deze eventualiteit nog ver weg is. Voordat Bitcoin de totale Amerikaanse geldhoeveelheid kan vervangen moet de cryptocurrency eerst een waarde van bijna $213.000 behalen of het moet haar netwerk capaciteiten sterk verbeteren.

Momenteel kunnen de netwerken van Bitcoin maar een fractie van het volume aan dat bedrijven als Visa verwerken. Deze capaciteitslimiet is een kenmerk van het design van het netwerk van Bitcoin en kan daarom een beperking blijven voor de digitale munt. UBS concludeert:

Onze bevindingen suggereren dat Bitcoin, in haar huidige vorm, te instabiel en te beperkt is om een legitieme manier van betalen te worden voor wereldwijde transacties of als reguliere activaklasse.

Volgens een onderzoek van Chainalysis Inc. is het gebruik van Bitcoin in de koophandel gedaald sinds het piekte in september 2017 op $411 miljoen. In het UBS rapport staat dat de speculatieve vraag meer dan 70% van de waarde van Bitcoin verklaart.

UBS legt uit dat hoewel cryptocurrencies potentie hebben om een alternatieve activaklasse te worden, de digitale valuta met onstabiele waarde vooral de speculatieve investeerders aanspreekt.

Oprichter van Twitter en betaalservice Square, Jack Dorsey, gaf in maart aan dat hij Bitcoin ziet als de enige muntsoort van de toekomst, maar dat dit waarschijnlijk nog meer dan 10 jaar gaat duren ondanks het sneller kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws