Rico Engelbarts
03/08/2018 16:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2018 16:53

Bitcoin moet $213.000 bereiken voordat het de Amerikaanse dollar kan vervangen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_moet_213000_dollar_bereiken_voordat_het_de_amerikaanse_dollar_kan_vervangen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin-enthousiasten hopen dat op een dag de cryptocurrency de dollar zal verdringen. De Union Bank of Switzerland (UBS) heeft aangegeven dat deze eventualiteit nog ver weg is. Voordat Bitcoin de totale Amerikaanse geldhoeveelheid kan vervangen moet de cryptocurrency eerst een waarde van bijna $213.000 behalen of het moet haar netwerk capaciteiten sterk verbeteren.
Momenteel kunnen de netwerken van Bitcoin maar een fractie van het volume aan dat bedrijven als Visa verwerken. Deze capaciteitslimiet is een kenmerk van het design van het netwerk van Bitcoin en kan daarom een beperking blijven voor de digitale munt. UBS concludeert:

Onze bevindingen suggereren dat Bitcoin, in haar huidige vorm, te instabiel en te beperkt is om een legitieme manier van betalen te worden voor wereldwijde transacties of als reguliere activaklasse.

Volgens een onderzoek van Chainalysis Inc. is het gebruik van Bitcoin in de koophandel gedaald sinds het piekte in september 2017 op $411 miljoen. In het UBS rapport staat dat de speculatieve vraag meer dan 70% van de waarde van Bitcoin verklaart.
UBS legt uit dat hoewel cryptocurrencies potentie hebben om een alternatieve activaklasse te worden, de digitale valuta met onstabiele waarde vooral de speculatieve investeerders aanspreekt.
Oprichter van Twitter en betaalservice Square, Jack Dorsey, gaf in maart aan dat hij Bitcoin ziet als de enige muntsoort van de toekomst, maar dat dit waarschijnlijk nog meer dan 10 jaar gaat duren ondanks het sneller kan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie