Erik Juffermans Erik Juffermans
17/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 17:00

Bitcoin naar $100.000 in 12 maanden, voorspelt onderzoeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar $100.000 in 12 maanden, voorspelt onderzoeker

Foto: Ievgen Tytarenko/Shutterstock

De CEO van analysebedrijf Messari, Ryan Selkis, heeft via Twitter een zeer hoge voorspelling gedaan voor de bitcoin (BTC) koers. Volgens Selkis kan de waarde van BTC binnen twaalf maanden naar 100 duizend dollar stijgen. Dit is volgens hem realistisch vanwege de huidige bankencrisis en de macro-economische situatie.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1636547059313516545

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Best case scenario voor bitcoin

Hoewel Selkis aangeeft dat de voorspelling optimistisch is, en dus lager kan uitvallen, is het volgens hem zeker een mogelijkheid. De reden hiervoor is de bankencrisis. Hij gelooft dat deze nog niet voorbij is, en dat er nog meer banken zullen vallen.

Om de bankencrisis tegen te gaan zal de Federal Reserve zijn beleid moeten aanpassen. Quantitative easing en een dalende rente kunnen de economie aanwakkeren. De inflatie zal toenemen, en de ‘veilige haven’ genaamd bitcoin, zal een interessante keuze zijn voor instituties. Volgens Selkis kunnen deze institutionele beleggers de waarde van bitcoin naar de 100 duizend dollar duwen.

“Dit is een optimistische gok voor de toekomst. BTC zal behandeld worden als een reddingsvlot en een veilige uitweg. Maar het is belangrijk dat instituties die bitcoin kopen het samen met ons verdedigen. Dit is het beste scenario momenteel.”

De macro-economische situatie verandert

Of deze best-case scenario realiteit zal worden is nog maar de vraag. In oktober vorig jaar speculeerden we al over dit exacte scenario. Met de ontwikkelen deze week lijken de eerste stappen die dit scenario bevestigen te zijn gezet. 

De Amerikaanse bank JPMorgan kwam namelijk met het nieuws dat de Federal Reserve maar liefst 2 biljoen dollar aan liquiditeit beschikbaar zal stellen voor banken in nood. Het langdurig opschroeven van de rente door de Fed heeft de banken de nodige liquiditeitsproblemen gegeven. Het lijkt erop dat de Fed het zich niet meer kan veroorloven om de rente nog meer te laten stijgen.

De enige keuze voor de Fed is een ‘pivot’, een omkeer in het beleid en de rentes weer omlaag brengen. Mogelijk zien we momenteel de start van dit scenario.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie