Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 19:00

Bitcoin naar $45.000 dit jaar? Dan moet volgens JPMorgan dit gebeuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beursfonds zal geen grote impact hebben, zegt JPMorgan

Foto: Alois Oscar / Shutterstock.com

In een recente analyse hebben experts van JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, gesuggereerd dat de prijs van bitcoin (BTC) dit jaar nog de $45.000 kan bereiken. Er schuilt echter wel een addertje onder het gras: dan moet de moeder aller cryptomunten zich wel eerst meer als goud gedragen, zeggen de experts. Deze voorspelling is gebaseerd op het substantiële bezit van institutionele beleggers, die momenteel ongeveer $3 biljoen aan goud bezitten.

Bitcoin koers met 60% gestegen 

Het grootste crypto project op de markt heeft sinds het begin van het jaar indrukwekkende prestatie neergezet. De koers begon het jaar onder de $17.000 na een turbulent 2022. In 2023 begon bitcoin weer snel te stijgen en kwam in april al kort boven de $30.000 uit. Hoewel de prijs momenteel weer iets is teruggezakt naar ongeveer $28.000, handelt Bitcoin nog steeds zo’n 60% hoger dan zijn waarde aan het begin van het jaar. Het is echter ook zo’n 60% onder de piek van $69.000 uit 2021.

Bitcoin: het digitale goud

De analisten van JPMorgan speculeren dat Bitcoin nog een substantiële stijging van ongeveer 75% in petto heeft dit jaar. Wil dit werkelijkheid worden, moet BTC door traditionele investeerders worden geaccepteerd als een vergelijkbaar investeringsinstrument zoals goud. Dit argument wordt al enkele jaren bepleit door Bitcoin-maximalisten, waarbij de nadruk wordt gelegd op het potentieel van Bitcoin om te dienen als waardeopslag, vergelijkbaar met goud.

JPMorgan wijst erop dat investeerders momenteel goud aanhouden van ongeveer $3 biljoen in waarde. Als Bitcoin de positie van goud in de portefeuilles van investeerders zou weerspiegelen, zou een bitcoin koers van $45.000 haalbaar moeten zijn, zegt de bank.

Ondertussen heeft goud zelf sinds het begin van het jaar een meer gematigde maar positieve trend doorgemaakt. Het begon rond de $64.500 per kilo en overschreed in het begin van mei de grens van $70.000. Sindsdien is de prijs echter teruggelopen tot onder de $70.000 en heeft de goudkoers daarmee een prijsstijging van ongeveer 6,2% gemaakt sinds het begin van het jaar.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie