Timo Bult Timo Bult
18/04/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2023 12:01

‘Bitcoin naar $45.000, koers toont gelijkenissen met herstel in 2019’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin naar $45.000, koers toont gelijkenissen met herstel in 2019'

Foto: Alekskan12/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat sinds begin 2023 ruim 80% in de plus. De grote vraag is of er voor de rest van het jaar nog kruit in het vat zit. Analist Vetle Lunde bij K33 Research ziet veel gelijkenissen met het herstel dat de koning der crypto in 2019 doormaakte. Dat deelde Lunde in een recente update.

Bitcoin prijs op de rand van een nieuw record: ETF-uitstroom neemt af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs toont gelijkenissen met 2019

In de update stelt de analist dat de markt “in het laatste deel van 2022 een hoop geforceerde verkopen” heeft gezien. Daarnaast zouden investeerders over het algemeen voorzichtiger zijn geworden, mede door de gebeurtenissen die we in het crypto nieuws voorbij hebben zien komen.

Door deze verkopen zijn veel investeerders nu “underexposed” en staan zij dus aan de zijlijn. “Dit heeft ook veel mensen verleid om short (crypto) te gaan en conservatief te zijn met het vergroten van exposure.” Het gevolg hiervan zijn zogenoemde short squeezes. Dit is het geforceerd bitcoin kopen voor short sellers nadat hun short positie geliquideerd wordt, met vaak een stijgende bitcoin prijs tot gevolg.

Marktsentiment kan verbeteren

Al met al kan het volgens Lunde de goede kant opgaan en verwacht hij een bitcoin prijs van $45.000 in mei dit jaar. Voordat het zover is, is er echter nog een stijging van 50% nodig. Dat zou dus bovenop de al gerealiseerde stijging van 80% dit jaar komen.

Lunde ziet dat het sentiment licht verbetert. Zo zouden er signalen zijn dat de Amerikaanse centrale bank zijn hawkish houding wellicht gaat terugschroeven. Bovendien bieden inflatiecijfers tevens lichte hoop op verbeteringen op de markten.

De afgelopen tijd is het de bitcoin bulls gelukt de weerstandszone bij $30.000 te testen. Op de lange termijn is deze prijszone een belangrijk obstakel en tevens een psychologische grens. Op het moment van schrijven handelt bitcoin vlak onder de $30.000, zoals hier te lezen in de dagelijkse bitcoin marktupdate.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie