Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2023 07:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2023 07:40

Bitcoin zakt onder $30.000, maar indicator voorspelt sterke stijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt sterk na FOMC minutes, data toont bullish sentiment

Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bereikte vrijdag de top van $31.000 en hield gedurende het weekend stand boven $30.000. Daar verloor bitcoin gisteren echter grip en de koers zakte vervolgens zo diep als $29.100. Vanochtend begint bitcoin alweer te herstellen en stijigt op het moment van schrijven naar $29.805 op Binance en €27.200 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $575 miljard en de dominantie op 45,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 58 (Greed).

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin fondsen zien instroom van $104 miljoen

Afdgelopen week stroomde $104 miljoen naar bitcoin beleggingsproducten, meldt James Butterfill van Coin Shares. Het is de vierde week van instroom achter elkaar en een teken dat het marktsentiment verbetert, ook onder institutionele investeerders.

Toch blijven de meningen verdeeld, ook short bitcoin fondsen zagen een flinke instroom terwijl altcoin fondsen nauwelijks activiteit zagen afgelopen week.

Advertisement

SEC opent opnieuw de aanval

Een reden voor de terughoudendheid blijft de opstelling van de Amerikaanse overheid ten opzichte van crypto dit jaar, en met name die van de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft inmiddels weer een exchange aangeklaagd: Bittrex. Dat zorgt ervoor dat sommige altcoins klappen vangen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gaat de Amerikaanse dollar weer stijgen?

De Amerikaanse dollar index (DXY) is al enige tijd fors aan het dalen en er zijn zorgen dat dit mogelijk ten einde komt. Een stijgende dollar zou slecht nieuws kunnen zijn voor de meer risicovolle markten.

Daar viel bitcoin afgelopen jaar ook onder, maar dit jaar is de correlatie tussen bitcoin en bijvoorbeeld de S&P 500 weer flink afgenomen. Bitcoin lijkt steeds meer, zoals de Glassnode oprichters zeggen, zijn “eigen ding aan het doen.”

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bekende bitcoin indicator toont veel potentie

Tot slot hebben we nog een indicator die bullish wordt. De Reserve Risk is een bitcoin grafiek waarmee we het vertrouwen van BTC-houders op de lange termijn kunnen visualiseren ten opzichte van de prijs.

Wanneer het vertrouwen hoog is en de prijs laag, dan is er op dat moment een aantrekkelijk risico/rendement om in bitcoin te investeren. Volgens analist Ali Martinez is deze indicator net boven de 0 uitgekomen en wanneer dit in de afgelopen jaren gebeurden, kon de BTC koers vervolgens hard stijgen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement