Timo Bult Timo Bult
18/04/2023 05:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2023 05:14

Algorand krijgt klap van SEC, koers daalt 4,5%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Algorand krijgt klap van SEC, koers daalt 4,5%

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De algorand koers (ALGO) heeft een optater gekregen. Over de afgelopen 24 uur staat de altcoin ruim 4% in het rood. Deze daling lijkt deels te maken te hebben met crypto nieuws dat gisteravond naar buitenkwam. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ALGO namelijk als effect bestempeld in een nieuwe rechtszaak.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Algorand een effect? SEC zegt van wel

In het nieuws gisteren was te lezen dat crypto exchange Bittrex zich schuldig heeft gemaakt aan het aanbieden van effecten zonder hier de juiste licenties voor te hebben. De SEC, een Amerikaanse toezichthouder van de financiële markten, klaagt de beurs dan ook aan voor onder andere dit vergrijp.

Het aanbieden van illegale effecten is een serieus vergrijp en de SEC probeert dit stempel op dit moment op meerdere cryptocurrencies te plakken. Of dit terecht of onterecht is, zal een rechter moeten bepalen. Een zo’n zaak is de XRP rechtszaak.

Maar aan het lijstje van mogelijke crypto effecten heeft de SEC gisteren weer een aantal nieuwe namen toegevoegd. In de aanklacht noemt het crypto als dash (DASH), monolith (TKN) naga (NGC), real estate protocol (IHT) en OMG network (OMG). Maar de meest opvallende naam die het noemde is misschien wel algorand (ALGO).

Advertentie

Voorzitter SEC prees Algorand eerder nog

Algorand is een netwerk waarop applicaties gebouwd kunnen worden. ALGO, de native crypto van het netwerk, heeft een totale marktwaarde van $1,5 miljard en staat daarmee op plek 40 van de grootste cryptocurrencies. Over de afgelopen 24 uur is de altcoin met 4,5% in waarde gedaald.

Die daling kan voortvloeien uit de poging van de SEC om ALGO als effect te bestempelen. Dit zou namelijk effectief betekenen dat de crypto niet meer gebruikt mag worden in de Verenigde Staten. Of het ook daadwerkelijk zover komt dat een rechter de mening van de SEC overneemt, valt te betwijfelen. In een reactie aan Decrypt stelt advocaat J.W. Verret:

“Ik denk niet dat deze claims een aanvechting voor de rechtbank kunnen overleven, […] Ik denk dat partijen zullen schikken, en dat we geen definitief antwoord zullen krijgen, en dat is waarom de SEC deze agressieve beweringen doet.”

Opvallend genoeg was het de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, die zich meerdere keren positief heeft uitgelaten over Algorand. Zo zou hij het project tijdens een evenement hebben gezegd: “Silvio [de oprichter van Algorand] heeft een geweldige technologie, het kan presteren, je zou er Uber op kunnen bouwen.”

https://twitter.com/mdudas/status/1647989739910209536

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie