Timo Bult Timo Bult
17/04/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2023 18:01

Nog een grote bitcoin exchange aangeklaagd door de SEC

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nog een grote bitcoin exchange aangeklaagd door de SEC

Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het de afgelopen tijd gemunt op crypto-bedrijven. De toezichthouder lijkt een oorlog te zijn begonnen tegen de in haar ogen illegale verkoop van effecten. Menig crypto-investeerder zal van de Ripple rechtszaak afweten. Maar de afgelopen tijd zijn er flink wat namen bijgekomen op het lijstje van de SEC. Dit keer is het crypto exchange Bittrex dat de klos is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange Bittrex krijgt SEC op zijn dak

Uit een op maandag gepubliceerd document van de SEC blijkt dat de toezichthouder de cryptobeurs aanklaagt voor een aantal serieuze zaken. In de persverklaring stelt handhavingsdirecteur Gurbir Grewal:

“Zoals uiteengezet in onze klacht, was het bedrijfsmodel van Bittrex gebaseerd op drie dingen: het omzeilen van de registratievereisten van de federale effectenwetgeving; het adviseren van uitgevers van crypto-activa effecten om hetzelfde te doen door hun aanbiedingsmateriaal aan te passen; en het combineren van meerdere marktintermediaire functies onder één dak om de winst te maximaliseren.”

Volgens de SEC zou de exchange aan crypto-uitgevers hebben gevraagd bepaalde communicatie te verwijderen nu de exchange onder de loep van de SEC is komen te liggen. Dit zou gaan om uitspraken die investeerders winsten beloofden. De rechtszaak die de toezichthouder nu heeft aangespannen moet ook andere crypto-bedrijven afschrikken, aldus Grewal.

Heet onder de voeten

Bittrex kwam onlangs nog in het crypto nieuws voorbij. Toen stelde het platform zijn activiteiten in de Verenigde Staten stop te willen zetten. Bittrex’ CEO zei in de aankondiging: “We hebben nog nooit geld van klanten verloren en we zijn nog nooit gehackt. We [wilden] het meest veilige en eerlijke handelsplatform in de industrie zijn. Geen verborgen deals, geen speciale behandeling. We hebben nooit de korte weg genomen.”

Dat heeft er dus uiteindelijk niet voor gezorgd dat Bittrex aan de grip van de SEC ontkomt. Dat geldt tevens voor andere vooraanstaande namen in crypto, waaronder Justin Sun, SushiSwap en mogelijk zelfs Coinbase.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie