Simon Bosch Simon Bosch
01/04/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:28

crypto exchange Bittrex stopt in de VS door problemen regulatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

De Verenigde Staten zijn al langer een moeilijke plek om operationeel te blijven als crypto-bedrijf, maar de afgelopen maanden is dit probleem groter dan ooit. Zo’n beetje elk bedrijf in de industrie ligt onder vuur in de VS. Nu stopt Bittrex met het aanbieden van diensten voor Amerikaanse klanten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bittrex stopt in de VS

Dat schrijft Bittrex’ medeoprichter en CEO Richi Lai in een persbericht. Afgelopen maart vierde het bedrijf zijn negende verjaardag, waarmee het één van de oudste crypto exchanges in de VS is. Gisteren is het bedrijf begonnen met het stoppen van zijn activiteiten voor inwoners van de Verenigde Staten. Klanten uit andere landen worden niet beïnvloed, vooralsnog blijft het bedrijf gewoon bestaan in andere landen.

Dit is een complex proces dat een tijdje zal duren, volgens een uitgebreidere informatiepagina stoppen alle Amerikaanse werkzaamheden op 30 april voor Amerikaanse klanten. Zij krijgen tot 7 april de tijd om hun bankrekening te koppelen voor banktransacties. Afhankelijk van de transactiemethode krijg je in de VS tot 27 april de tijd om je geld van je Bittrex-rekening te halen.

Het handelen stopt voor deze klanten op 14 april al, en cryptocurrencies kun je tot en met het einde van 29 april van je account halen. Mocht iets dergelijks ook ooit gebeuren in Europa, dan is het goed mogelijk dat je ook even de tijd krijgt – mits het niet om een faillissement gaat.

Advertentie

Crypto regulatie in de VS het probleem

In het persbericht klaagt Lai over hoe onduidelijke crypto regulatie in de VS het onmogelijk heeft gemaakt om concurrerend te blijven. “We hebben nog nooit geld van klanten verloren en we zijn nog nooit gehackt. We [wilden] het meest veilige en eerlijke handelsplatform in de industrie zijn. Geen verborgen deals, geen speciale behandeling. We hebben nooit de korte weg genomen,” verklaart de topman.

De afgelopen maanden lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wel op oorlogspad te zijn. Kraken kreeg een fikse boete omdat het crypto staking aanbood aan retail-klanten. Coinbase ligt onder vuur wegens dezelfde reden.

Ook moesten Binance en Paxos van beleidsmakers stoppen met de stablecoin BUSD, en Binance’ overname door Voyager is ookhttps://www.crypto-insiders.es/wallets-y-exchanges/crypto-exchange-bittrex-se-detiene-en-eeuu-por-problemas-de-regulacion/ tegengehouden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie