Simon Bosch Simon Bosch
01/04/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:28

crypto exchange Bittrex stopt in de VS door problemen regulatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

De Verenigde Staten zijn al langer een moeilijke plek om operationeel te blijven als crypto-bedrijf, maar de afgelopen maanden is dit probleem groter dan ooit. Zo’n beetje elk bedrijf in de industrie ligt onder vuur in de VS. Nu stopt Bittrex met het aanbieden van diensten voor Amerikaanse klanten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bittrex stopt in de VS

Dat schrijft Bittrex’ medeoprichter en CEO Richi Lai in een persbericht. Afgelopen maart vierde het bedrijf zijn negende verjaardag, waarmee het één van de oudste crypto exchanges in de VS is. Gisteren is het bedrijf begonnen met het stoppen van zijn activiteiten voor inwoners van de Verenigde Staten. Klanten uit andere landen worden niet beïnvloed, vooralsnog blijft het bedrijf gewoon bestaan in andere landen.

Dit is een complex proces dat een tijdje zal duren, volgens een uitgebreidere informatiepagina stoppen alle Amerikaanse werkzaamheden op 30 april voor Amerikaanse klanten. Zij krijgen tot 7 april de tijd om hun bankrekening te koppelen voor banktransacties. Afhankelijk van de transactiemethode krijg je in de VS tot 27 april de tijd om je geld van je Bittrex-rekening te halen.

Het handelen stopt voor deze klanten op 14 april al, en cryptocurrencies kun je tot en met het einde van 29 april van je account halen. Mocht iets dergelijks ook ooit gebeuren in Europa, dan is het goed mogelijk dat je ook even de tijd krijgt – mits het niet om een faillissement gaat.

Advertentie

Crypto regulatie in de VS het probleem

In het persbericht klaagt Lai over hoe onduidelijke crypto regulatie in de VS het onmogelijk heeft gemaakt om concurrerend te blijven. “We hebben nog nooit geld van klanten verloren en we zijn nog nooit gehackt. We [wilden] het meest veilige en eerlijke handelsplatform in de industrie zijn. Geen verborgen deals, geen speciale behandeling. We hebben nooit de korte weg genomen,” verklaart de topman.

De afgelopen maanden lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wel op oorlogspad te zijn. Kraken kreeg een fikse boete omdat het crypto staking aanbood aan retail-klanten. Coinbase ligt onder vuur wegens dezelfde reden.

Ook moesten Binance en Paxos van beleidsmakers stoppen met de stablecoin BUSD, en Binance’ overname door Voyager is ookhttps://www.crypto-insiders.es/wallets-y-exchanges/crypto-exchange-bittrex-se-detiene-en-eeuu-por-problemas-de-regulacion/ tegengehouden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie